Una cala de Miami Platja.

Les cales de Mont-roig del Camp reobriran amb mesures de seguretat i vigilància

L'accés es permetrà coincidint amb el segon cap de setmana de la «nova normalitat»

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha anunciat la pròxima mesura de flexibilització de la desescalada. Una mesura del gust de molts veïns de Miami Platja i de Mont-roig, ja que el pròxim divendres 26 de juny s'obriran les cales del nucli costaner. La previsió de l'Ajuntament era fer l'obertura coincidint amb l'arribada del primer cap de setmana de la nova normalitat i un cop finalitzat l'estat d'alarma, però la signatura per part de Quim Torra del decret que posa fi a la fase 3 de la desescalada i deixa sense efectes el reial decret espanyol, farà que les cales encara no estiguin obertes en l'inici de la coneguda com a «fase de represa», que tot just comença avui.

Vigilaran les cales i es reserven el dret de tornar a tancar-les

Les platges, espais més accessibles i segurs, van ser obertes al públic el dilluns 25 de maig, a la Fase 2 de la desescalada, sense encara comptar amb els serveis de socorrisme actius. Algunes cales, com la Cala del Pescador, també es van obrir, però la majoria d'elles van romandre tancades per garantir la seguretat i per alguns desperfectes causats pel temporal Glòria encara per arranjar.

Així, passat gairebé un mes des de la primera obertura, el pròxim cap de setmana s'obrirà la resta de cales: la Cala Bot, la Cala Misteri, la Cala Solitari, la Cala Vienesos i la Cala Sirenes. En aquest sentit, en els pròxims dies es donaran a conèixer les mesures de seguretat i sanitàries que caldrà respectar per fer un ús responsable dels espais. Tot i això, i amb l’objectiu de continuar vetllant per la salut de les persones, l’Ajuntament es reserva el dret de tornar a tancar-les si es produeixen vulneracions de les mesures de seguretat indicades o si es detecten aglomeracions.

Tanmateix, el consistori està treballant en un procés de selecció d’un cos d’agents cívics que es contractaran per aquest estiu i que es dedicaran, entre d’altres, a controlar el compliment de les mesures de seguretat en espais públics, com les cales i les platges.

Es tanquen les platges per la revetlla de Sant Joan

Amb l'objectiu de no facilitar la celebració d'actes i esdeveniments en què es puguin produir grans concentracions de persones, i per evitar el risc que això suposa per a la salut de la població, l'Ajuntament prohibirà l'accés a totes les platges i cales del municipi durant la revetlla de Sant Joan, de vuit del vespre a vuit del matí. Per tal que els veïns puguin celebrar la revetlla respectant les mesures de seguretat vigents, l'Ajuntament oferirà, com va informar TarragonaDigital, una revetlla musical en línia a través del Facebook municipal.

Per acabar, el consistori anuncia que no preveu, a priori, la celebració de les festes de Sant Jaume de Miami Platja, la Fira de Mont-roig o les activitats dels Banys de Lluna. Es tracta d’una decisió en què es posa per davant la seguretat dels veïns i veïnes per davant de l’oci i es preveu destinar les despeses que estaven previstes en aquest àmbit a temes de suport social i foment de l’economia local i l’ocupació.


Comentaris