Mont-roig del Camp instal·larà plaques solars als edificis municipals

L'Ajuntament vol avançar cap a la transició energètica del municipi

Mont-roig instal·larà plaques fotovoltaiques als edificis públics municipals. Amb aquest projecte, l'Ajuntament se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, del 22 al 26 de juny, amb la qual s'han programat un seguit d'activitats on s'oferiran consells i solucions per avançar cap a un futur més sostenible i dominat per les energies renovables.

Totes aquestes activitats, que han de servir per crear propostes per avançar cap a «un model segur, net i sostenible», apunta el consistori, s'aniran oferint durant aquesta setmana en forma de consells i propostes d'accions perquè el municipi de Mont-roig avanci cap a la transició energètica

Aquesta transició energètica és, precisament, l'objectiu que persegueix la regidoria de Residus i Transició Energètica i Ecològica, que ha elaborat un pla per instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals per generar energia elèctrica autosuficient. Aquest projecte és un dels més importants dins l'apartat inversions d'aquest 2020.

Les plaques solars, el futur dels ajuntaments

Per finançar aquesta implantació s'ha aconseguit una subvenció de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE) que servirà per cobrir un 50% de la inversió, que serà pròxima al milió d'euros.

Amb la instal·lació d'aquestes plaques s'aconseguirà, així, crear edificis autosuficients, capaços de consumir i produir més energia. Per tal que el projecte sigui el més beneficiós possible per al municipi, s'està treballant també en la millor manera de definir el traçat, a través de mecanismes innovadors com la creació de comunitats energètiques, com a eina per reaprofitar l'energia sobrant dels edificis públics.

En aquest sentit, s'estudia poder ampliar el nombre de plaques instal·lades respecte al projecte inicial. D'aquesta manera, quan es comenci a posar en marxa el pla de creació d'aquestes comunitats energètiques, la cobertura dels edificis en permetrà una major extensió.

"Tensió a l'Ajuntament de Salou per un contracte públic amb «possibles irregularitats»" "El mercadet de venda ambulant de Salou ja té data de reobertura"