Mont-roig mira cap al futur a través de joves, petits i grans

El Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030 ha aglutinat un conjunt de propostes i activitats per a totes les edats
Exposició dels dibuixos presentats al Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030 | Cedida

 

A partir d’avui divendres, 20 de juliol, es pot visitar a l’entrada del Centre Polivalent de Miami Platja l’exposició dels dibuixos que han fet els nens i nenes que han participat al Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030. Aquesta exposició es podrà veure fins al 10 d’agost i, a partir d’aquella data, passarà a estar al Centre Cultural de Mont-roig.

 

La mostra permet conèixer quins elements són importants pels infants pel que fa al municipi del futur: «que pugui anar a l’escola amb bici», «un municipi net, amb cotxes voladors perquè no contaminin», «ple de colors amb molta diversió i molta felicitat», «un poble amb espais pels joves i zones cultuals», «amb carrers peatonals i un parc d’atraccions», o bé «un poble on tothom pugui viure».

 

Aquesta acció ha estat una de moltes que han tingut lloc durant la fase participativa del Pla Estratègic Mont-roig Miami 2030. La fase participativa va començar amb uns tallers dirigits a la ciutadania que es van complementar amb una anàlisi DAFO, dels joves dels dos instituts del municipi i les aportacions de la gent gran.

 

Els joves hi participen redactant una anàlisi DAFO

D'altra banda, els alumnes dels instituts Miami i Antoni Ballester també van participar en aquest Pla Estratègic mitjançant una anàlisi DAFO. Els joves van dissenyar un mètode de planificació estratègica per avaluar les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats del municipi.

 

Un cop recollides les aportacions, van destacar com a debilitats la mancança d’un espai per als joves, activitats extraescolars, carrers sense asfaltar i més horaris d’autobús. Com a amenaces parlen de la dificultat per integrar els dos nuclis Mont-roig i Miami Platja i els diferents pensaments polítics que afecten el desenvolupament del municipi.

 

Com a fortaleses, destaquen les platges i cales, els joves amb iniciatives, la tranquil·litat, el comerç i els recursos. Finalment valoren com a oportunitats fer una via verda, potenciar també el turisme d’interior a l’hivern i la futura avinguda Barcelona. 

 

També hi ha participat la gent gran

Durant la Festa de la Gent Gran, els avis i àvies van tenir l'oportunitat de participar en el Pla Estratègic, tot aportant els seus records del passat, les seves preocupacions actuals i alguna proposta pel futur.

 

Ara, s’està redactant el document final que contindrà les dimensions de gestió pública municipal pels pròxims anys i marcarà el camí a seguir per transformar el municipi i convertir-lo en allò que la ciutadania vol.