La plaça Miramar de Mont-roig reobre per als vianants abans que finalitzin les obres

Els vehicles encara no hi podran circular a l'espera que se solucionin algunes deficiències en els treballs realitzats
La plaça és un espai de referència per al desenvolupament de la vida social del municipi | Cedida
 

La plaça Miramar de Mont-roig del Camp torna a estar oberta al públic. L'Ajuntament del municipi ha decidit obrir aquest espai emblemàtic de referència per al desenvolupament de la vida social del municipi, després de les obres de remodelació que es van iniciar el setembre de l'any passat.

Tot i això, la plaça encara no està oberta per al trànsit de vehicles, ja que les obres encara no han finalitzat. Concretament, falta instal·lar equipament urbà o realitzar connexions d’instal·lacions, entre d’altres, així com resoldre algunes deficiències descrites durant la direcció de l’execució de l’obra que s’estan requerint, a través d’informes tècnics i jurídics, a l’empresa adjudicatària Auxiliar de Firmes y Carreteras, SA.

Reobertura temporal

En aquest sentit, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha recalcat que només es tracta d'una ocupació temporal de la plaça, ja que les obres no es troben finalitzades, i aquesta obertura només per als vianants és important per a l'empresa constructora a l'hora de concretar responsabilitats pel que fa a l'esmena dels defectes.

Així doncs, de moment els vehicles no hi podran circular, tot i que el consistori també ha anunciat que «en breus» es restablirà la circulació als carrers Cambrils, Pobla d’en Taudell i Colom, i es permetrà també l'estacionament de vehicles en rotació, per afavorir a l'activitat comercial de la zona.

Els veïns del carrer del Sol i el de Francesc Riba i Mestre, de moment, hauran d'esperar que es reobrin els seus carrers, una vegada les pilones automàtiques ja entrin en funcionament. Per últim, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp també ha recordat que s’ha construït una zona de pàrquing connectada a través del carrer Vinyols i carrer La Pobla d’en Taudell.

Un projecte definit pel veïnat

Les obres de la plaça Miramar de Mont-roig amb l'objectiu de convertir l'espai en un referent, tal com s'ha definit des del consistori, «una plaça pensada per a petits i grans que vol esdevenir punt de trobada i funcionar com un equipament públic on es puguin realitzar tota classe d’actes i activitats populars».

«Una plaça amb més espai per a les persones, més verda i més activa». Aquests van ser els preceptes que es van impulsar des de l'ajuntament per iniciar les obres de remodelació de la plaça Miramar, que van sortir d'un procés participatiu de la ciutadania, a la primavera de l'any 2017.

L'avantprojecte va ser presentat i explicat a veïns i comerciants en què es van definir les condicions, directrius i criteris tècnics de les propostes que havia fet la ciutadania. Aquestes trobades també van servir per aportar noves propostes i acabar de definir el projecte que recollia les indicacions de l'ajuntament, veïns i comerciants.

Finalment, les obres es van iniciar el passat 23 de setembre del 2019 i van comptar amb una adjudicació de 477.623 euros més IVA, per les obres de la plaça Miramar i les reformes als carrers del Sol, La Pobla d’en Taudell i un tram del carrer Riba i Mestre.

"La nova pàgina de pagament online de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant" "No us perdeu: Visites guiades pel Castell de Vila-seca i l'exposició d'Antoni Tàpies!"