Mont-roig del Camp impulsa un curs ocupacional per a aturats majors de 45 anys

Els participants rebran una formació sobre gestió administrativa i comercial, que els permetrà treballar en el sector del comerç i altres serveis
Els alumnes rebran formació teòrica i pràctica | Cedida

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de l’Àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació, ha engegat un programa formatiu dirigit a les persones aturades de més de 45 anys, ja que aquest sector de població, representa més del  50% de les persones que es troben sense feina en el municipi.

 

El consistori, davant dels problemes que tenen per trobar feina els majors de 45 anys, ha decidit oferir-los un curs en gestió administrativa i comercial. En aquest sentit, amb la formació teòrica i pràctica rebuda, els alumnes podran aspirar a obtenir un lloc de treball dins del sector del comerç, entre altres serveis.

 

Els alumnes faran 160 hores de pràctica en empreses 

Els objectius principals d'aquest programa són dos. Per una banda, es vol facilitar la incorporació al mercat laboral dels majors de 45 anys, oferint-los nous coneixements i competències personals. Per això, a més de rebre una formació teòrica, els participants que superin aquesta part, realitzaran 160 hores de pràctiques a empreses del municipi. Les pràctiques, dins d'un marc de cooperació entre l'Ajuntament i les empreses col·laboradores, seran professionals no remunerades i estaran supervisades. 

 

L'altre objectiu d'aquest programa és que el teixit empresarial tingui més presents les competències professionals i no pas l'edat o el sexe en els seus processos de selecció. Des de l'Ajuntament, presentaran aquest programa de pràctiques a les empreses per tal de conscienciar-les sobre la necessitat d'afavorir la reinserció laboral dels majors de 45 anys i els recordaran les subvencions que ofereixen cada any per incentivar les contractacions. 

 

Altres cursos a Mont-roig del Camp aquesta tardor 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp, complementarà la seva acció formativa aquesta tardor amb diversos cursos que començaran entre el setembre i l'octubre. Els cursos que es duran a terme seran de preparació del nivell B1 de català, curs de preparació nivell A2 de castellà, un taller formatiu per conèixer les eines per exercir com a líder, un de francès de negocis i un de mosso de magatzem. 

 

Tots els cursos són gratuïts i tenen les places limitades a un màxim de 25 persones. Per tal de garantir l'assistència es demanarà, però, una fiança que es retornarà als alumnes que acreditin haver assistit al 80% de les classes. Les inscripcions es podran fer a la seu electrònica de l'ajuntament, a les oficines del centre de treball compartit l'Espai o a l'OMAC.