Platja de Llevant a Salou.

14 municipis de la costa tarragonina demanen poden començar a muntar instal·lacions a les platges

També reclamen que els concessionaris de serveis no paguin taxes d'ocupació fins a final d'any

17 municipis del Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès  i el Baix Camp han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que autoritzi l'inici del muntatge de les instal·lacions de serveis públics i privats a les platges  «amb més de 15 dies d'antelació, o com a molt tard el 25 de maig».

La demanda es fa amb l'objectiu d'afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis «amb totes les garanties sanitàries». A banda, i tenint en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19, els mateixos municipis han demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica que exoneri els concessionaris de serveis a les platges de pagar les taxes d'ocupació des del començament de la pandèmia i fins a final d'any.

Els municipis que fan aquestes peticions, agrupats en la Taula per un Litoral Sostenible, són Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani.