Imatge del Parc Infantil de Vila-seca

El Nadal arriba a Vila-seca carregat d'actes, propostes i activitats

Al municipi, les festes nadalenques començaran el pròxim dijous, 20 de desembre, amb la felicitació de Nadal i el tradicional brou

Vila-seca es prepara per a les festes de Nadal amb un gran programa d’actes i activitats. El pròxim dijous, 20 de desembre, es donarà el tret de sortida oficial amb la felicitació de Nadal i el tradicional brou, a partir de les set de la tarda, tot ben acompanyat per la música d’un cor infantil de l’Escola de Música del Conservatori de Vila-seca. Seguidament, els vila-secans i vila-secanes podran tastar l’anomenat «Torró més llarg de Catalunya», de 20,19 metres, confeccionat per l’Associació de Comerciants i Empresaris del municipi.

Dissabte 22 de desembre, a les 21.00 hores, el grup de teatre La Tramoia representarà a la societat El Centru ‘El poema de Nadal’, de Josep Maria de Segarra, amb l’acompanyament del saxofonista Xavier Pié. La vigília de Nadal, el 24 de desembre, els més petits podran gaudir de la Festa del Tió, a la plaça de l’Església, a partir de les sis de la tarda i ja l'endemà, dia de Nadal, a les 19.00 hores, els Amics del Teatre presentaran la seva versió d’’Els Pastorets’, a la societat El Centru, una representació que repetiran els dies 30 de desembre i el 6 de gener.

Per Sant Esteve, arriben els patges reials a Vila-seca

El dia 26 de desembre, per Sant Esteve, els patges de ses majestats els Reis Mags de l’Orient arribaran al Castell de Vila-seca, on recolliran les cartes amb els desitjos de nens i nenes, a partir de les deu del matí. A dos quarts de vuit del vespre, l’Auditori Josep Carreras acollirà el tradicional Concert de Sant Esteve, a càrrec de la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel del Conservatori de Vila-seca. Per gaudir del concert, caldrà recollir la invitació amb antelació al mateix Conservatori, al Punt d’Informació Juvenil o al Patronat Municipal de Turisme.

Parcs de Nadal per a totes les edats

D'altra banda, el Parc Infantil de Nadal de Vila-seca obrirà les seves portes el 27 de desembre i s’allargarà fins al dia 30, al Pavelló Municipal d’Esports i en horari de cinc de la tarda a vuit del vespre. El Parc Jove de Nadal, pensant per als joves i adolescents, romandrà obert els dies 29 i 30 de desembre, d’11.00 hores a 13.00 hores, i de 19.00 hores a 23.00 hores, a l’Espai Jove Casa dels Obrers. L’entrada als dos parcs nadalencs serà solidària i, per tal d’accedir-hi, caldrà dur aliments de llarga durada, que es donaran al Banc dels Aliments.

L’espectacle ‘Cibernètic’, una proposta de música, dansa i màgia de la Cia Souldance per a tota la família, es podrà veure el dissabte 29 de novembre, a les 19.00 hores, a l’Auditori Josep Carreras. L’entrada és gratuïta i també serà necessari recollir-la abans al Conservatori, al Punt d’Informació Juvenil o al Patronat Municipal de Turisme. L'endemà, el 30 de desembre, a les 19.30 hores, la Jove Orquestra Intercomarcal oferirà el concert ‘Un Nadal de lírica’, també a l’Auditori vila-secà.

Bany de Sant Silvestre, Home dels Nassos i festa

Per acomiadar bé aquest 2018, el 31 de desembre, a les dotze del migdia, la platja de la Pineda s’omplirà de banyistes amb el tradicional Bany de Sant Silvestre i, ja a la tarda, hi haurà una concentració de gegants i grallers a la plaça de l’Església, a les 17.45 hores. Allà, i en cercavila fins a l’estació de tren, gegants, grallers, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina i els Amics del Cavall, rebran un Home dels Nassos que, després de passejar per diversos carrers del municipi, farà un discurs des del balcó de l’ajuntament.

L’any nou es rebrà a Vila-seca amb la gran Festa de Cap d’Any, al Pavelló Municipal d’Esports. La vetllada serà gratuïta i les invitacions es podran recollir al Punt d’Informació Juvenil i al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.

La cavalcada de Reis tornarà a Vila-seca aquest divendres.
La cavalcada de Reis tornarà a Vila-seca el 5 de gener   | TarragonaDigital

 

Els reis més esperats

El 5 de gener, a partir de les cinc de la tarda, el municipi rebrà els esperats Reis Mags de l’Orient, que recorreran els carrers de la vila fins a arribar al Castell de Vila-seca, on faran l’adoració al nen Jesús i després saludaran des del balcó els nens i nenes de la localitat. El mateix divendres, la cavalcada de reis es farà també a la Pineda, a partir de les 19.00 hores, i a la Plana, a les 20.00 hores.

Finalment, al voltant del Pessebre de Sorra, al Parc del Pinar de Perruquet, hi haurà diverses activitats, com les cantades de nadales dels dies 15 i 16 de desembre, i diversos tallers infantils, programats pel 2, 3 i 4 de gener.

RELACIONAT | Així es construeix l'espectacular Pessebre de Sorra de la Pineda


Comentaris