Les obres del barranc de Barenys de Salou, sense partida pressupostària per part del govern català

La conselleria de Territori i Sostenibilitat va anunciar una altra via de finançament

Finalment s'han confirmat els mals auguris que planejaven sobre les obres de canalització del barranc de Barenys, a Salou. A meitats del mes de febrer d'enguany, aquest mitjà publicava que, la previsió d'engegar els treballs el primer trimestre d'aquest 2020, quedava ajornada. Ara les males notícies han pres cos en el fet que els pressupostos del govern català per aquest 2020 no contemplen cap partida pressupostària per dur a terme aquesta actuació. 

La denúncia l'ha fet pública el portaveu municipal de Ciutadans a Salou, l'advocat Pere Lluís Huguet. «El pressupost de la Generalitat recentment aprovat no contempla cap partida específica per iniciar les expropiacions necessàries per canalitzar i desviar el barranc, tal com ha confirmat l'equip de govern durant la Comissió de Gestió del Territori de Salou celebrada avui i a preguntes de Ciutadans», ha assegurat.

El pressupost previst per dur a terme les obres d'endegament del barranc, incloent-hi el cost de les expropiacions, s'eleva fins als 14 milions d'euros. La conselleria de Territori i Sostenibilitat, responsable de licitar el projecte, havia que les obres comptaven amb finançament suficient. Concretament, un cop es disposi del projecte definitiu aprovat i s'hagin pagat totes les expropiacions, Territori té previst fer un encàrrec perquè es licitin les obres a través de l'empresa pública Infraestructures.cat. Abans de l'esclat de la crisi del coronavirus, la data prevista per fer l'adjudicació era a principis del 2021.

Huguet ha recordat que «Ciutadans va oferir a l'equip de govern la possibilitat de presentar al Parlament una esmena al pressupost de la Generalitat per garantir l'inici de les expropiacions de Barenys, però la van rebutjar». «Tot i això, des de Cs tornem a allargar la mà perquè a les modificacions pressupostàries de la Generalitat, que s'hauran de tramitar al Parlament, s'introdueixi una partida que permeti iniciar els treballs», ha remarcat Huguet

Els veïns del barri de la Salut, de Salou, principals afectats

És un clàssic informatiu que, al primer aiguat, el barranc de Barenys es desbordi afectant, principalment, als veïns del barri de la Salut. Els aiguats de la tardor passada, els aiguats del temporal Glòria, van negar de fang la zona deixant els carrers plens de runes i canyes, cotxes estampats contra edificis i la via del tren molt afectada en el punt on passa per damunt del barranc, davant del càmping Sangulí.

"Cambrils ofereix el millor regal per l'Adrià, el nen de 6 anys que pateix leucèmia" "La davallada d'ingressos milionària que preveu Cambrils pel coronavirus"