Un ocupa intenta 'punxar' la llum i provoca un incendi en un edifici de Salou

Els fets van passar al vespre de dilluns, 28 de gener | Els veïns ho han denunciat als Mossos i, arran del foc, encara estan a les fosques

Un incendi al quadre elèctric d’un edifici del Camí de la Torre de Salou, al Tarragonès, té els seus inquilins a les fosques, sense electricitat, des de fa més d'un dia. Segons ha avançat el Diari Més, el foc es va desencadenar durant el vespre de dilluns, 28 de gener, i va ser provocat per un ocupa que viu a l’immoble, quan intentava ‘punxar’ la llum.

De fet, apunta el diari tarragoní, un veí va veure l’ocupa manipulant el quadre de llums situat a la planta baixa de l’edifici, al costat de l’únic portal de la finca, fet pel qual va alertar la policia.

L'actuació dels Bombers evita qualsevol desgràcia

La ràpida actuació dels serveis d’emergència, que van mobilitzar els Bombers de la Generalitat, la policia i una ambulància, va ser clau per controlar i aturar les flames, i evitar qualsevol tragèdia. L’incendi, això sí, va fondre el transformador i l’edifici, situat al número 5 del Camí de la Torre, es va quedar sense subministrament elèctric.

Una veïna, apunta el Diari Més, ja ha interposat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, a l’espera que se solucioni aquesta situació. Ara per ara, tots els elements de la llar que depenen de l’electricitat resten inactius, amb la molèstia que això suposa per als veïns, molts sense cuina, aigua calenta, telèfon o calefacció.

Caldrà tallar la llum a tot el carrer

Segons diversos operaris, que va revisar el quadre elèctric de l’immoble ahir dimarts, 29 de gener, la caixa de connexió amb el subministrament elèctric va quedar totalment calcinada i no pot reparar-se fins que no es canviï la instal·lació. Els tècnics apunten que cal tallar la llum a tot el carrer, per treballar de forma segura, però la companyia Endesa encara no ha respost, apunten els veïns.

El pis on viu l’home que va intentar punxar la llum, informa el Diari Més, és propietat d’un banc i, ara, el veïnat es pregunta si l’entitat assumirà els costos que generarà arreglar tots aquests desperfectes.