Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

L'oposició de Cambrils presentarà una queixa davant el Síndic de Greuges per la vulneració dels seus drets

Denuncien que l'alcaldessa no respecta el seu torn de paraula i restringeix les rèpliques

L'últim ple a l'Ajuntament de Cambrils ha aixecat polseguera i l'oposició  s'ha decidit per posar una queixa  davant el Síndic de Greuges i la Direcció General de l'Administració Local. El motiu principal ha estat la vulneració dels seus drets durant el darrer ple.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els grups municipals a l'oposició de Ciutadans, PSC, PP, a més del regidor no adscrit Joan Maria Artigau, expliquen una situació que no els ve de nou, però aquest cop els ha portat a posar la queixa. «L'alcaldessa s'extralimita en les seves funcions durant les sessions, una situació que no és nova però que s'ha agreujat», explica l'oposició, mentre destaquen que «la llista  és llarga: interpretacions restrictives del Reglament Orgànic Municipal, remissió a articles del mateix que no existeixen, talls injustificats de les exposicions dels portaveus indicant en quin sentit deuen aquests exercir el seu torn de paraula, i fins i tot manifestacions respecte a com deu cada grup exercir la feina de casa de fiscalització al govern».

L'oposició critica l'actitud de Camí Mendoza

Els grups municipals de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils, així com el regidor no adscrit, s'han decidit en posar una queixa arran de l'últim plenari municipal. En aquest sentit, Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC), David Chatelain (PP) i el regidor no adscrit Joan Maria Artigau denuncien que «la Sra. Mendoza està confonent el càrrec amb la seva persona i no suporta les crítiques, normals en les tasques de control i fiscalització, mentre que a l'oposició se li retira l'ús de la paraula davant al·lusions directes, extrem que porta al fet de no poder replicar».

Segons assenyalen des de l'oposició, no van poder defensar  el seu posicionament sobre una moció  que van presentar sobre «la necessitat de regular les manifestacions  en els espais turístics de Cambrils». Per aquest motiu, han criticat Camí Mendoza perquè «va arribar a afirmar que es pretenia prohibir el dret de manifestació». Així mateix, destaquen que en el text de la moció es destacava que «la finalitat no era aquesta sinó evitar la politització dels espais emblemàtics»

Així mateix, ratifiquen el text presentat a la moció i també ataquen al regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein i el seu partit NMC «per la seva actitud», ja que «se suma a JxC i ERC a l'hora de justificar accions desaconsellades per la pròpia Policia Local i que posen en perill l'economia municipal, el que evidència que fan prevaldre les seves metes polítiques territorials per sobre dels interessos de tots els cambrilencs».

Falta de transparència

Els portaveus dels grups de l'oposició asseguren en el comunicat que «la falta de transparència comença a impregnar cada aspecte de la política cambrilenca». A més, també destaquen que molts cops s'assabenten dels temes per la premsa.

Exemplifiquen aquests fets amb la posada en funcionament del servei de lloguer de bicicletes, del qual no han vist ni un sol paper, o la reiteració de temes que es passen per comissió informativa extraordinària i urgent per a ser tramitats en el ple que se celebra a continuació, amb escasses hores de diferència.