El passeig Jaume I de Salou estrena un pas de vianants intel·ligent

El nou sistema pretén millorar la seguretat dels vianants en aquesta zona àmpliament concorreguda durant els mesos d'estiu
El passeig Jaume I de Salou estrena un pas de vianants intel·ligent | Ajuntament de Salou

L'Ajuntament de Salou ha posat en funcionament una prova pilot de pas de vianants intel·ligent al passeig Jaume I del municipi. Un sistema de càmeres i il·luminació que ressaltarà els vianants que travessen aquesta zona especialment concorreguda en els mesos d'estiu.

Amb aquest nou sistema, el consistori pretén millorar la seguretat ciutadana en aquest punt d'especial concentració de vianants durant la temporada alta, on a més de l'elevat nombre de vehicles, també hi passa el carril bici. Un avenç innovador que s'activarà automàticament, evitant així l'alternativa d'un semàfor que congestionaria encara més la mobilitat de la zona.

Detectar vianants i alertar conductors

Dotada de càmeres a banda i banda del pas de vianants que permeten detectar la presència de persones que tenen intenció de travessar el carrer, aquesta tecnologia està indicada per alertar els vehicles que hi ha gent creuant el pas, activant dos punts de llum LED amb una potència que arriba als 110 lúmens durant 20 segons, i que va reduint la seva intensitat fins a apagar-se 10 segons més.

La instal·lació d'aquest sistema pilot, ha anat a càrrec de l'empresa SECE, conjuntament amb els serveis municipals de Noves Tecnologies, Enginyeria i Mobilitat. El seu període de proves s'allargarà durant tot el període estival, cobrint els períodes de major afluència de visitants, i permetent així avaluar el seu comportament. Si els resultats són positius, no es descarta extrapolar-ho a altres punts del passeig marítim i de la resta del municipi.

El passeig Jaume I de Salou estrena un pas de vianants intel·ligent | Ajuntament de Salou

Et pot interessar

"Més de 600 persones inscrites a les curses de l'UT Llastres de Vandellòs i l'Hospitalet" "Salou es converteix en una destinació referent en turisme familiar"