El personal de neteja de PortAventura convoca una marxa lenta pel divendres

Els incompliments laborals que pateix el personal i la sobrecàrrega de feina, els principals motius de la mobilització

Els empleats de Claro Sol Facilities, empresa per la qual treballa el personal de neteja de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura World, han convocat una mobilització per aquest divendres, 3 d'agost. Per protestar contra aquests fets, es realitzarà una marxa lenta que anirà des del pàrquing del supermercat Lidl de Vila-seca, fins a PortAventura.

Es mobilitza el personal de neteja de PortAventura 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El personal de neteja de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura realitzaran una marxa lenta de vehicles aquest divendres 3 d'agost.  Els treballadors han estat convocats a les 15.30 hores, al pàrquing del supermercat Lidl de Vila-seca  i, el seu punt de destí, serà PortAventura, on s'arribarà, més o menys, al voltant de dos quarts de sis de la tarda. Un cop al lloc, els treballadors llegiran un manifest.

Els motius d'aquesta mobilització són  la sobrecàrrega de feina i els incompliments laborals que pateix el personal de pisos i bugaderia.

Denuncien l'acomiadament d'una treballadora de PortAventura

El comitè del personal de pisos dels hotels del complex de PortAventura World ja ha convocat diverses mobilitzacions de protesta aquests darrers temps. A més, també han denunciat l'acomiadament d'una treballadora després de les mobilitzacions realitzades.

Una treballadora del personal de neteja va ser acomiadada i s'al·legava que la persona en qüestió, havia baixat el seu rendiment. A més, la presidenta del comitè, Loli Lòpez, va demanar la seva readmissió.

D'altra banda, també es va assegurar que PortAventura vol acomiadar el personal més antic, ja que cobren un complement personal més elevat que la resta. 

Per aquests motius, el personal de neteja va convocar diverses protestes durant tot el mes, les quals van començar al juliol. A més, els treballadors van denunciar que el conveni que se'ls va oferir, fregava la il·legalitat, ja que l'increment salarial que l'empresa va oferir, només suposava un increment de 5 euros al mes. Així doncs, el personal està pendent que l'empresa reprengui la negociació, però com van avisar en el seu moment, si el procés continuava encallat, tornarien a la vaga.