El Pessebre dels Estels obre portes aquest cap de setmana

Es farà també els dies 26, 29 i 30 de desembrei hi ha un concurs d'Instagram
El preciós Pessebre dels Estels a Masia Castelló | Antonio Bistouras

 

El famós Pessebre dels Estels, que enguany arriba a la seva 21a edició, se celebrarà a la Masia de Castelló els pròxims dies 23, 26, 29 i 30 de desembre. Aquelles persones que es desplacin per visitar-lo, enguany es trobaran amb millores en els espais i en les escenes. L’Associació Masia de Castelló, l’entitat encarregada d’organitzar l’esdeveniment, aquest any obrirà el recorregut més cap al bosc, amb la intenció d’ampliar l’espai i evitar les aglomeracions de gent. A més, en aquesta 21a edició s’hi afegeixen nous oficis antics, com el de forner.

El Pessebre dels Estels representarà fins a 39 escenes, on participen fins a 300 actors i més de 150 col·laboradors. L’horari de visita durant aquests quatre dies de desembre de representació és de les 18 a les 20.30 hores.

Com comprar les entrades del Pessebre dels Estels

Les entrades per al Pessebre dels Estels es poden comprar a través del web de l’Associació Masia de Castelló, o bé presencialment a Castelló mateix, i tenen un preu de 5 euros per als nens d’entre 4 i 9 anys; de 8 euros per a la resta de públic, i gratuïta per als menors de 4 anys. En el preu de l’entrada hi ve inclòs un petit berenar, que s’oferirà en una gran carpa. Per accedir a la Masia de Castelló i visitar el Pessebre dels Estels, els visitants han d’anar fins a Vandellòs, i allà se’ls indicarà com arribar fins a la zona d’aparcament.

El preciós Pessebre dels Estels a Masia Castelló | Antonio Bistouras

 

La Masia de Castelló, indret únic recuperat

Allò que fa únic el Pessebre dels Estels és el lloc on se celebra, a que Castelló és un petit poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que va quedar deshabitat a la meitat del segle XX. A finals dels anys 90, es va constituir l’Associació Masia de Castelló, que ha anat recuperant l’espai i fa 21 anys que hi organitza el pessebre vivent.

L’Associació ha anat recuperant i restaurant, progressivament, els carrers, parets, eres, cases i sostres que estaven enrunats i amagats sota la vegetació. Cal destacar que des de l’any passat hi és obert el celler de «Cal Santo», una de les cases més importants de Castelló del segle XVII. Els visitants poden veure, així, estances com la cuina, el forn de pa, el menjador, el foc a terra o l’estable. A més, hi ha una sínia d’aigua que fa funcionar un animal.

Concurs d'Instagram del Pessebre dels Estels

Per tercer any, en aquesta edició també se celebra el Concurs d'Instagram, convocat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, patrocinador del pessebre. A través dels hashtags #pessebredelsestels2018 i #masiacastelló, els participants poden presentar les seves fotografies del Pessebre dels Estels. Els premis són una estada de dues nits per a dues persones a l'Hotel Figuerola Resort @Spa, que inclou una sessió d'spa, un sopar, la nit i l'esmorzar. Un altre premi és un bateig de golf al Pitch&Putt La Figuerola. Per últim, un dinar per a dues persones al restaurant El Rebost de la Nuri de Masboquera. Les bases del concurs es poden consultar web de Turisme. 

El preciós Pessebre dels Estels a Masia Castelló | Antonio Bistouras

 

"ATENCIÓ: Ja se sap quan es començarà a construir el Hard Rock" "ÚLTIMA HORA: Detingut l'home que va fer pintades gihadistes en un hotel de Salou"