Uns petards acaben incendiant uns contenidors a tocar d'unes obres i uns matolls a Cambrils

脡s un dels casos que enc茅n el debat sobre la regulaci贸 dels petards per la revetlla de Sant Joan
L'incendi va calcinar uns contenidors a tocar d'unes obres | Facebook Millorem Cambrils

 

Els dies previs i posteriors a Sant Joan 鈥攊 fins a Sant Pere鈥 estan protagonitzats pels petards. Aquesta passada revetlla, a les nostres comarques els Bombers van haver d鈥檃ctuar per extingir fins a 75 petits incendis i hi va haver 23 ferits, a causa dels petits explosius. El soroll dels petards, per貌, no va acabar la nit del 23 al 24 de juny, sin贸 que l鈥檈ndem脿 alguns encara feien esclatar els coets que no van acabar la nit anterior.

 

脡s el cas de Cambrils, on la tarda del dilluns 24 de juny els petards van acabar provocant un altre incendi, i aquest potencialment m茅s perill贸s. Es tracta de l鈥檌ncendi d鈥檜ns contenidors ubicats al barri de La Llosa, a la zona dels carrers de Paul Gauguin i d鈥橢dgar Degas. Els petards van fer incendiar els contenidors de pl脿stic i de vidre, que van quedar redu茂ts a cendres.

 

El cas 茅s que aquests contenidors estaven a tocar d鈥檜n terreny en obres en el qual hi havia material potencialment inflamable, aix铆 com al costat d鈥檜na zona de matolls ressecs que es podrien haver enc猫s amb una sola espurna. Afortunadament, les flames nom茅s van acabar afectant els contenidors d鈥檈scombraries i tampoc es van haver de lamentar ferits. Els Bombers de la Generalitat es van despla莽ar fins al lloc dels fets i van extingir el foc.

 

Cada any, per Sant Joan, els petards provoquen petits incendis | Facebook Millorem Cambrils

 

Els petards, a debat

Aquest 茅s nom茅s un dels casos que enc茅n el debat sobre la regulaci贸 dels petards els dies al voltant de la revetlla de Sant Joan. Diversos ve茂ns de Cambrils han mostrat el seu rebuig a aquesta situaci贸 i lamenten que episodis com aquest es repeteixin cada any a principis de l鈥檈stiu. A banda dels incendis que es produeixen a causa dels coets, tamb茅 provoquen ferides i malestar als animals i a les persones amb sensibilitats. Alguns ciutadans proposen la limitaci贸 de zones i horaris per tirar petards, aix铆 com la imposici贸 de sancions si s鈥檌ncompleix la normativa.