Cambrils presenta el Pla Local per reactivar l'economia del municipi

El document recull 35 mesures en matèria d'ajudes socials i a les empreses

L'Ajuntament de Cambrils ha presentat el Pla Local de reactivació econòmica, el full de ruta que recull totes les actuacions i mesures que s'han dut a terme per afrontar la crisi sanitària, així com l'ajut a les persones vulnerables i de suport econòmic.

El pla, que recull totes les mesures adoptades fins ara pel consistori per afrontar les conseqüències de la Covid-19 en la població Cambrilenca i es pot consultar a la pàgina web, pretén també ser una eina de futur de cara a possibles situacions similars i conseqüències que encara han d'arribar, derivades de la pandèmia.

Es tracta d'un 'pla viu' que vol donar resposta al virus des de tots els àmbits, tenint en compte el vessant social, amb aspectes com el benestar social, l'educació, la infància, l'habitatge i l'ocupació; però també el vessant econòmic i de ciutat amb el turisme, la promoció econòmica, hisenda, els serveis generals, l'urbanisme i l'obra pública. Per últim, també té en compte el sector cultural, festiu i d'oci, amb aspectes com la joventut i els esports.

Es destinaran tres milions d'euros

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha assegurat que la recuperació econòmica del municipi passa per «sumar forces» i ha afirmat que «hem treballat des del primer dia adoptant les mesures extraordinàries necessàries però cal seguir treballant per disposar de les eines i de la capacitat d’adaptar i ampliar recursos per fer front a una situació incerta i difícil de predir».

En el Pla de reactivació econòmica es recullen 35 mesures, classificades en quatre apartats que suposen, en total, una valoració econòmica de gairebé tres milions d'euros. Dins d'aquestes mesures es poden trobar les subvencions extraordinàries per al pagament de l’habitatge, els plans d’ocupació municipals, les ajudes directes a empreses per donar suport al pagament de lloguers, reduccions de vendes, costos d’adequació i incentius a la contractació; les exempcions d’impostos aprovades, la reorientació de la campanya de turisme, i un pla d’inversions financerament sostenibles, entre altres.

"Agenda: Cambrils acull les exposicions de tres artistes" "COMERÇ: Reobren els mercats de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant"