L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet destina 600.000 euros a la contractació de persones aturades

Oberta la convocatòria del Pla d'Ocupació Municipal de 2020

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert la convocatòria del Pla d’Ocupació Municipal (POM) de 2020. El consistori hi destinarà enguany 616.000 euros, per a la contractació d'una quarantena de veïns del municipi en situació d’atur. Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds fins al 20 de març a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC) o la pàgina web de l'Ajuntament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Requisits per inscriure's al Pla d'Ocupació Municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per poder ser admesos, els aspirants al Pla d'Ocupació hauran de reunir una sèrie de requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i una data d'empadronament al municipi prèvia a l’1 de gener de 2017. Enguany, a més, les persones aspirants hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

 

La principal novetat del Pla d’Ocupació Municipal d'aquest any és que les persones contractades hauran de combinar el temps de treball amb la realització de diverses accions formatives impartides per IDETSA amb l'objectiu de millorar l’ocupabilitat d'aquests veïns i veïnes. En el marc d'aquesta nova estratègia, es preveu donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al Pla d'ocupació, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

 

 

En el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple les càrregues familiars, el temps d'inactivitat laboral o els ingressos de la unitat familiar.

 

Neteja viària, jardineria, manteniment de la ciutat o administració, els perfils que es contractaran

Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, principalment fent tasques auxiliars en sectors com la neteja viària, la jardineria, el manteniment d'instal·lacions municipals o els serveis administratius.