Imatge d'una panerola en una paret, a CAP Salou

La plaga de paneroles a Cap Salou arriba al plenari del consistori

Segons els veïns, el consistori s'ha compromès a desinfectar la setmana vinent

Els veïns de Cap Salou han llançat el crit d'alerta per la plaga de paneroles que estan patint els darrers dies. Encara que es tracta d'un problema que es repeteix any rere any, enguany ha sorgit amb especial virulència. Un veí, que ha traslladat la seva queixa al TarragonaDigital, ha assegurat que «la situació ja és insuportable i fastigosa.  Estar parlant al mig del carrer i que et pugi una panerola enorme per la cama, això ho he viscut jo en pròpia persona el passat dijous dia 26 de juny».

Segons aquest veí: «Hi ha un focus important a la carretera de la costa amb carrer Pi de Vives. Allà hi ha l'edifici Gersa 1 i nosaltres com a comunitat ja fem els nostres deures i cada any contractem un tractament privat. Però pel carrer en segueixen havent-hi, les clavegueres estan plenes i cada dia en trobem a dins dels pisos». La plaga ha arribat a tal punt que «a banda de no tenir turistes, els propietaris també marxem de Salou fastiguejats per les paneroles que fan un fàstic horrorós, i van per terra, pugen per les parets i entren per tot arreu. Insisteixo que nosaltres com a comunitat ja hem fet el tractament quan ha tocat».

Els residents a la zona han assegurat que s'han posat en contacte amb el consistori i alguns han explicat a aquest mitjà que «el mateix alcalde ens ha assegurat que la setmana vinent l'equip de govern vindrà a desinfectar».

Les paneroles i el plenari municipal salouenc. 

Aquest dimecres, 1 de juliol, s'ha dut a terme la sessió ordinària del ple municipal de Salou. El regidor del grup municipal del Partit Popular, Mario Garcia, ha fet una pregunta a l'equip de govern municipal sobre la situació que es viu a Cap Salou: «Els veïns estan molt descontents amb la gestió realitzada perquè asseguren que cada any passa el mateix. Què pensa fer l'equip de govern al respecte? Per quin motiu no s'ha realitzat un pla preventiu abans d'arribar a aquesta situació?». 

La resposta ha arribat de la regidora Beatriz Morer qui ha assegurat que «estem tractant el tema però estem pendents de contractació». Algunes fonts han apuntat que el problema estaria en el fet que «l'equip de govern està tramitant una ampliació del contracte perquè amb l'actual no és suficient però, a aquest pas, hauràs acabat l'estiu i no s'haurà pogut fer res». 

En declaracions a TarragonaDigital, la regidora de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament de Salou, Beatriz Morer, ha assenyalat que «estem treballant en el tema de les plagues des del començament de la primavera, desinsectant zones a demanda de la població en aquells llocs on s'han detectat». «Aquest any, ja està contractat un nou tractament de xoc, que té com a objectiu controlar el problema» ha reblat la política salouenca. 

Morer ha especificat que enguany «s'han establert 6 zones al municipi amb més de 41 carrers afectats. El tractament a realitzar serà una o diverses metodologies, segons el criteri tècnic. Esperem que, amb el tractament de xoc, es mantinguin en uns nivells baixos de població, ja que l'extermini complet és molt difícil».


Comentaris