ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Les platges de Cambrils milloren el servei per a persones amb mobilitat reduïda

També s'han fet millores d'equipament i s'ha instal·lat mobiliari sostenible
Enguany s’han realitzat més de 400 banys adaptats amb cadira amfíbia | CEDIDA

 

Les platges de Cambrils són aquesta temporada, més sostenibles i adaptades a tothom. Enguany, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils ha millorat l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda. Així doncs, s’han creat nous punts de serveis adaptats i s’han renovat els equipaments de la platja d’en Forès, amb la substitució de nou mobiliari de material ecològic i reciclat.

 

Bany amb cadira amfíbia i millora dels serveis adaptats

Des de l’1 de juny, a les platges cambrilenques, s’han fet més de 400 banys adaptats amb cadira amfíbia a persones amb mobilitat reduïda. Un infant de sis anys ha estat la persona més jove en fer ús d’aquest servei, mentre que la més gran en té 96. Cal destacar que és un servei gratuït i al servei de tothom. Actualment, s’ofereix en tres dels quatre centres de coordinació de salvament i socorrisme de Cambrils.

 

Cal recordar que l’any passat ja es va dur a terme una important millora en relació a la qualitat de l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda que van demanar el servei de bany assistit a la platja Prat d’En Forès-Regueral. En aquesta platja es van fer tot tipus de millores com ampliar els equipaments instal·lant una zona d’ombra on atendre l’usuari,  una dutxa adaptada i augmentant les reserves d’estacionament.

 

D’altra banda, aquesta temporada, després de l’èxit d’aquest servei, s’ha instal·lat a la platja de Vilafortuny i a la de la Llosa. També s’han ampliat els efectius per a l’atenció a persones amb mobilitat reduïda i s’han millorat els serveis amb accessos amb nous espais d’ombra i dutxes i passarel·les adaptades. A més, s’han reservat places d’estacionament pròximes als centres adaptats.

 

Els usuaris amb mobilitat reduïda poden gaudir de la platja i del bany amb cadira amfíbia en tres zones de Cambrils: Ponent, Centre i Llevant.

 

També s'han millorat els equipaments de les platges de Cambrils | CEDIDA

 

Renovació dels equipaments i mobiliari

Cambrils ha estat dels primers municipis en instal·lar mobiliari reciclat a la platja. S’ha iniciat una prova a la platja Prat d’En Forès-Regueral, en la qual s’han renovat les passarel·les, plataformes, papereres i bancs per plàstic reciclat. El material triat per als equipaments és més sostenible que els tradicionals de fusta, ja que es fabrica del plàstic que es tira al contenidor groc.

 

També s’han augmentat el nombre de sortidors de les dutxes i els rentapeus. A més, s’han dut a terme millores com la instal·lació del nou mòdul de socorrisme a la platja del Cavet, la instal·lació de dutxes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i la millora en l’accessibilitat als centres adaptats on s’ofereixen el bany amb cadira amfíbia.