Imatge virtual de com serà el vestíbul del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració.

Pere Segura aprova el finançament de les obres del Celler amb l'abstenció de Decidim Vila-seca

L'equip de govern tira endavant la modificació de crèdit en el plenari i en pocs dies adjudicarà les obres de restauració a la UTE Cots i Claret - Garcia Riera - Ertak

Llum verda a la restauració del Celler Noucentista de Vila-seca. Després d'una llarga tramitació que ha durat més de dos anys i amb la incògnita sobre el seu finançament fins a darrera hora, el govern municipal de Vila-seca ha aprovat aquest divendres, 25 d'octubre, la modificació de crèdit necessària per dur a terme les obres. A partir d'ara, la Junta de Govern adjudicarà les obres en pocs dies i l'inici dels treballs serà «pràcticament imminent», segons han expressat fonts del govern a TarragonaDigital.

Durant el plenari celebrat aquest divendres, l'abstenció dels tres regidors de Decidim Vila-seca ha fet que els deu vots favorables de l'equip de govern de Vila-seca Segura-Junts i PSC fossin suficients per aprovar la despesa. Per la seva banda, els grups municipals de Ciutadans i Vila-seca en Comú han votat en contra de la proposta d'incorporar 7,1 milions d'euros provinents del romanent de tresoreria (5,7 milions) i dels fons Feder (1.450.000) al pressupost municipal del 2019.

La UTE Cots i Claret - Garcia Riera - Ertak, la millor valorada en el procés de licitació

Un cop disposi d'aquests diners, el govern adjudicarà els treballs a l'empresa millor valorada en el procés de licitació. Fins a quatre unions temporals d'empreses (UTE) van prendre part en la licitació i la UTE Cots i Claret - Garcia Riera - Ertak va ser la que va rebre la millor puntuació. La seva oferta econòmica xifra en 4,9 milions l'execució de l'obra civil i les instal·lacions i en 250.000 més l'equipament del Celler.

Imatge virtual del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració.
Imatge virtual del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració. | Cedida

Després d'adjudicar aquesta part de les obres, l'equip de govern iniciarà a partir de dilluns la tramitació per treure a licitació el desenvolupament museístic de l'edifici. Més endavant, s'hauran d'afrontar altres despeses i definir aspectes com el pla cultural o de comunicació.

Una nau central amb 500 butaques retràctils

La restauració del Celler de Vila-seca convertirà aquest edifici noucentista, obra de l'arquitecte Pere Domènech i Roura, en un nou equipament cultural polivalent. Una vegada desbloquejada la partida pressupostària, el govern municipal haurà de seguir treballant a contrarellotge per poder complir amb els terminis fixats en els fons Feder. Per rebre els 2 milions d'Europa, l'1 de novembre de 2020 haurà d'estar executada el 70% de l'obra subvencionada.

La restauració s'ha plantejat de tal forma que l'espai pugui acollir actes de diferents tipus, des d'obres de teatre o concerts, fins a actes socials, festius o conferències. Així, la nau principal del celler es transformarà amb un sistema de butaques retràctils amb una capacitat màxima per a 517 persones assegudes o fins a 945 persones dretes quan estiguin recollides. Així mateix, en paral·lel a la restauració arquitectònica es desenvoluparà el projecte de museïtzació, que farà servir la tecnologia de realitat virtual i vídeo mapping per tal d'explicar la història del Celler i lel procés d'elaboració del vi.


Comentaris