El nucli de Masriudoms tindrà servei de recollida porta a porta aquest estiu

El poble de Masriudoms tindrà servei de recollida porta a porta aquest estiu

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa una prova pilot

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa la prova pilot del servei de recollida porta a porta de la matèria orgànica al poble de Masriudoms durant aquest estiu.

El servei va començar el passat 17 de juny i s’allargarà fins al 15 de setembre, de moment. Si la prova té bons resultats, el servei es continuarà prestant més enllà d’aquest període de temps i es podrà ampliar a altres fraccions de residus. Així ho va apuntar l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, durant una reunió informativa pels veïns el passat 11 de juny.

El servei serà diari, a partir de les 22 hores

El servei de recollida de la matèria orgànica es farà diàriament, és a dir, de dilluns a diumenge. Les recollides es faran a partir de les 22 hores, fins a aproximadament les 23 hores. Cada unitat familiar haurà de treure a la porta de casa seva el cubell reixat amb la bossa compostable que els ha proporcionat l’Ajuntament.

Els operaris passaran per les cases cada dia, recolliran les bosses i deixaran els cubells perquè es puguin continuar utilitzant. En cas que algun veí no disposi del cubell i del joc de bosses compostables, ho poden passar a buscar-ho pel Casal del Puvil. De la mateixa manera, un cop s’esgotin les bosses els veïns poden anar al Casal a buscar-ne més, de manera gratuïta.

Per tal d’aconseguir que aquest sistema sigui efectiu, s’han retirat tots els contenidors de matèria orgànica del poble. Únicament se n’ha deixat un al Raval de Santa Anna per casos d’emergència i per si algú no pot utilitzar el servei de porta a porta algun dia puntual.

Els residus recollits per l’Ajuntament es portaran a la deixalleria de l’Hospitalet de l’Infant, on s’abocaran en un contenidor soterrat específic i es pesaran en el moment de la seva recollida. D’aquesta manera, el consistori podrà comptar amb dades exactes de les quantitats recollides.


Comentaris