Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou

El PP de Salou denuncia que Pere Granados ha disparat la partida de personal del pressupost municipal

El portaveu popular considera que estem davant «d'uns comptes poc rigorosos i gens transparents»

Desembre és el mes de les negociacions pressupostàries a les administracions locals i Salou no és una excepció. A la capital de la Costa Daurada, el portaveu del grup municipal del PP al consistori, Mario García, ha sigut el primer a moure fitxa i ho ha fet amb dures crítiques contra els comptes preparats pel govern municipal de l'alcalde Pere Granados.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Per García, «els pressupostos municipals són poc rigorosos, gens transparents, sense criteris de prioritat i electoralistes, i per això votarem en contra». El polític popular salouenc ha afegit que els comptes, que s'han d'aprovar al plenari que se celebrarà el pròxim dimecres, «no concreten les despeses». Com a exemple, Mario García ha preguntat «¿com és possible que pressupostin gairebé mig milió d´euros sota els conceptes de, 'despeses diverses, esdeveniments no programats i fons de contingències'?»

«25.000 euros a promoció de la ciutat»

García ha afirmat que «és evident que l´equip de Govern té prioritats molt diferents de les necessitats reals dels nostres veïns, perquè pressuposten en comunicació institucional i despeses diverses d'alcaldia més de 170.000 euros mentre que la quantitat destinada a promoció de la ciutat és de només 25.000 euros».

A més, els populars han qualificat «d'excessiva la partida pressupostària destinada al capítol de personal», en considerar que «no és normal que més el 40% del pressupost vagi destinat a pagar nòmines». Segons García «és inconcebible que des de l'any 2012 aquesta partida hagi crescut més de quatre milions i mig d'euros. Qualsevol empresa en aquesta situació estaria destinada a la fallida».

El PP de Salou també ha denunciat que la pressió fiscal de l'Ajuntament es manté, després que l'any passat es pugés l'IBI un 3,5% i les brosses un 10%. «És un incompliment de l'acord que es va assolir per part de totes les forces polítiques al mes de juny, a la denominada Taula COVID-19» ha declarat García.

«A més a més», ha conclòs el portaveu popular salouenc, «si segons el govern municipal, acabem exercici rere exercici amb superàvit, i tenim unes arques tan sanejades, el més normal hagués estat que aquesta situació es veiés reflectida a les butxaques de tots els salouencs amb una reducció d'impostos, però, per desgràcia, aquest govern municipal no ha mogut ni un dit al respecte». 


Comentaris