Façana de l'Ajuntament de Salou.

L'Ajuntament de Salou aprovarà uns comptes pel 2020 de gairebé 50 milions d'euros

L'equip de govern incrementa en un 5% el pressupost municipal pel pròxim exercici i incorpora 6 milions per a inversions

L'Ajuntament de Salou aprovarà per ple aquest dimecres, 27 de novembre, el pressupost municipal per a l'exercici 2020. Amb un increment del 4,95% (2,3 milions) respecte a aquest 2019, els comptes s'enfilen fins als 49,3 milions d'euros i destinen un total de 6 milions al capítol d'inversions.

Inversió de més de 3 milions d'euros per a la millora de la via pública i dels equipaments municipals

D'aquesta manera, l'equip de govern de Sumem per Salou i el PSC pretén iniciar el seu ambiciós pla d'inversions presentat la setmana passada. Més de la meitat d'aquests diners aniran a parar a la millora de la via pública i d'equipaments municipals. Concretament, el 2020 s'invertiran 2,2 milions per a l'arranjament de voreres i carrers i 1 milió més per a la millora d'equipaments.

Dins d'aquest concepte, s'amaguen algunes de les inversions guanyadores dins dels pressupostos participatius del 2019 a Salou, com són una nova àrea de pícnic i lavabos públics a Emprius (100.000€) o l'adquisició d'equips de música per a les entitats (25.000€). Així mateix, hi ha previstes partides en altres equipaments com la segona fase de remodelació de l'Estadi Municipal (250.000€), la restauració de la Masia Catalana (240.000€) i la millora de la climatització de la piscina municipal (40.000€).

Imatge de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno.
L'alcalde, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, han presentat la proposta de pressupost pel 2020 aquest dimarts, 26 de novembre. | I. Alcalá

Així mateix, el capítol d'inversions pel 2020 inclou altres partides importants, com els 700.000 euros que es reserven per a indemnitzacions pel cas Villa Enriqueta, els 500.000 per a l'arranjament del carrer del Terrer, 450.000 euros pel projecte del Mercat Municipal, 450.000 més dins del projecte de destinació turística intel·ligent i 200.000 euros per adaptar el xalet que hi ha entre el carrer Barcelona i Pont de l'Estanyet com a una 'smart office'.

Pere Granados: «Aquests pressupostos suposen una millora en la qualitat de vida dels salouencs i salouenques»

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, han presentat els comptes en roda de premsa 24 hores abans de la seva aprovació tot destacant el caràcter social, afirmen, que tenen els comptes pel 2020. «Aquests pressupostos suposen una millora en la qualitat de vida dels salouencs i salouenques, en els serveis que ofereix l'Ajuntament i el punt d'inici per al pla d'inversions», ha resumit el batlle.

«És un pressupost mesurat, contemplat i consensuat; basat en l'austeritat en la despesa, la carència d'excessos, el compliment de la regla de la despesa, la transparència i la prudència» ha manifestat el regidor responsable de l'àrea. En aquest sentit, Moreno ha agraït algunes aportacions que han fet arribar els grups de l'oposició i ha mostrat mà estesa per tal de donar-les forma.

El projecte de remodelació del Mercat Municipal de Salou compta amb una partida de 450.000 euros pel 2020. | Miguel Cabrerizo

El regidor ha destacat que la despesa de caràcter social de l'Ajuntament de Salou augmentarà en algunes àrees com Educació, amb 109.000 euros més per fer front a actuacions de conservació a les escoles o la millora del transport escolar; o els 50.000 euros que es destinen de més als Serveis Socials per dotar d'ajudes en el pagament dels subministraments de la llar, l'assistència domiciliària o polítiques d'igualtat.

D'altra banda, dins de la pujada de gairebé el 5% del pressupost que es concretarà el pròxim 2020, destaca l'increment en el capítol de personal. El consistori dotarà de 827.000 euros extra la despesa per pagar les nòmines dels treballadors per tal de fer front a l'increment de sou del 3% previst per llei. El pressupost de personal es menja pràcticament el 40% del pressupost anual de l'Ajuntament, amb una partida de 18,3 milions.

Millores en la concessió de la neteja viària amb 150.000 euros extra

Tanmateix, les despeses corrents pujaran en 1,2 milions d'euros. Bona part d'aquest increment anirà a parar a l'àrea de Medi Ambient, per tal de fer front a l'increment del cost de la incineració de residus, però també per a la millora de la concessió de la neteja viària. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda ha explicat que «hem escoltat els inputs que rebem de la població sobre la necessitat de millorar la neteja de la ciutat i dotarem la concessió de 150.000 euros més». D'aquesta manera, l'Ajuntament destinarà un total de 2 milions d'euros anuals en aquest concepte.


Comentaris