El director del FICVI, Josep G. Varo, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i la regidora Cristina Cid, durant la presentació de l'edició 2019.

El FICVI projectarà a Vila-seca onze dels curts preseleccionats pels Premis Goya 2020

El certamen, que reparteix 10.000 euros en premis, comença aquest dissabte 23 de novembre | L'actriu Itziar Castro tornarà a conduir la gala de cloenda, el diumenge 1 de desembre

Aquest dissabte, 23 de novembre, engega el FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. Una quarantena d'obres optaran en aquesta quarta edició a un dels set premis que es lliuraran en la gala de cloenda, programada pel diumenge 1 de desembre, a les 11.30 hores, i presentada per la reconeguda actriu Itziar Castro. Un any més, l'Auditori Josep Carreras serà l'epicentre del festival i acollirà les projeccions dels curts seleccionats durant tres jornades.  L'entrada és lliure.

Les projeccions dels curts pel públic general s'han dividit en set sessions.  La primera tindrà lloc aquest mateix dissabte, després de l'obertura oficial del certamen, a les 20 hores. La resta de projeccions es faran el pròxim cap de setmana, el divendres 29 i el dissabte 30, a partir de les 19 hores. Així mateix, al llarg de la setmana, s'han programat sessions de curts d'animació destinades als escolars de Vila-seca

En el procés de selecció, els organitzadors van rebre un total de 942 propostes d'arreu del món. D'aquestes, se'n projectaran 41, vuit de les quals són curts d'animació. La majoria dels curts participants són espanyols, una trentena, mentre que hi ha una dotzena de propostes internacionals, que arriben de països com França, Bèlgica, Argentina, Mèxic, República Dominicana, Canadà o Síria.

Onze dels curts preseleccionats pels Goya es presenten a Vila-seca

Durant la presentació que s'ha fet aquest dimecres, 20 de novembre, el director del Festival, Josep G. Varo, ha remarcat «l'elevada qualitat» de les obres seleccionades i la bona rebuda que té el certamen cada any dins del circuit de curts a Espanya. En aquest sentit, ha explicat que dins de la selecció pel FICVI hi són 11 dels 15 curts que han estat preseleccionats als Premis Goya 2020.

Per la seva banda, l'alcalde, Pere Segura, ha defensat l'aposta pel Festival de Curtmetratges, que va impulsar durant la seva etapa com a regidor de Turisme, i el seu paper dins de la societat de Vila-seca. «Els requisits eren que havia d'arribar a tots els sectors de la població, que havia de tenir una pota pedagògica i que esdevingui un referent a mig o llarg termini», ha apuntat.

Guanyador del premi internacional al millor curtmetratge d'animació, Víctor L. Pined, al FICVI 2018 | ACN

Així mateix, el batlle ha avançat que la seva celebració està garantida pels tres pròxims anys després del procés d'adjudicació que s'ha fet enguany. El pressupost que destinarà el consistori per a cada edició és de 46.500 euros.

Les millors obres es repartiran 10.000 euros en premis

El FICVI repartirà 10.000 euros en premis, a raó de 1.500 per a cada categoria. El jurat, format per especialistes del món del cinema i l'audiovisual, repartirà els premis Internacional, Nacional, DO Catalònia i al millor curt d'animació. A banda, es lliurarà un Premi Jove, que decidiran estudiants de cinema, el premi del públic i el premi de la secció 'In Situ', pel millor curt enregistrat a Vila-seca durant aquest cap de setmana.

D'altra banda, per primera vegada es farà lliurament d'un  Premi d'Honor a la trajectòria professional, que anirà a parar a mans de Pedro Solís, director del multipremiat curt d'animació 'Cuerdas'.

Solís serà precisament un dels protagonistes de les activitats paral·leles que ha organitzat el FICVI al voltant del món del cinema. El director i guionista oferirà el pròxim dissabte, 30 de novembre, un passi i una conferència sobre 'Cuerdas', reconegut com el curt amb més premis de la història. A més, el dia abans es farà un taller de doblatge de pel·lícules a càrrec de Tony Almagro.