La programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils

La Nit del Foc, la Diada Castellera i els concerts de la Diada són alguns dels al·licients del programa de festes
Els regidors presentant el cartell de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. | Cedida

 

Arribat el tram final de l'estiu, Cambrils celebra la Festa Major de la Mare de Déu del Camí entre els mesos d'agost i setembre. Més de vint dies de festa, entre el 23 d'agost i el 15 de setembre, que ompliran els carrers de vida per tornar a engegar motors per al nou curs, amb actes tan destacats com la 28a Nit del Foc, la Diada castellera, el pregó a càrrec de l'actor Joan Pera, la Diada de la Mare de Déu del Camí o els concerts del 10 de setembre amb motiu de la Diada. Tot seguit podeu consultar la programació dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí 2019!

 

El programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí 2019 de Cambrils

DISSABTE 24 D'AGOST

A partir de les 17.30 h, al parc del Pinaret, Festival Pròleg. Fins a les 20.30 h, tallers d'artistes i emprenedors locals. Animació per a infants i joves, bitlles, màgia i actuació dels Cop de Cap. Més tard, fins a les 03.30 h, concerts dels Lobster, Vivèrrids, La Clandestina, Atupa i PD Peixampler. Espai de barra i food trucks. Organitza: Truc de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

18.30 h, al parc del Pescador, 39è Aplec de Sardanes de Cambrils. Amb les cobles La Principal de Tarragona, la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

 

23, 24 i 25 D'AGOST

10.00 a 23.00 h, a la plaça Mn. Joan Batalla, Fira del Disc. Fira de col·leccionisme musical, amb vinils, CDs, merxandatge, llibres, pòsters, etc.

 

DIUMENGE 25

12.30 h, al passeig Albert, Assaig especial de Festa Major dels Xiquets de Cambrils.

 

DIVENDRES 30

20.00 h, des de la plaça Mn. Batalla, Cercavila del Pregó de Festa Major, amb el bestiari festiu la Farnaca i la Galera.

20.30 h, a la plaça de l'Ajuntament, Tret de sortida de la Festa Major, amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga, Ball de Bastons de Cambrils, Colla castellera Xiquets de Cambrils, Timbalers Cop de Cap i Nyanyos i Ball de Diables els Cagarrieres.

Seguidament, Pregó a càrrec de l'actor Joan Pera, brindis i tronada de Festa Major. S'acaba la Festa amb un espectacle de Joan Pera.

 

Tarda infantil de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí 2018  | Redacció

 

DISSABTE 31

17.00 a 22.00 h, passeig de les Palmeres, Pedals Non Stop. Activitat solidària de pedaleig en bicicleta elèctrica per recaptar fons per la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

A partir de les 18.00 h, a la plaça de la Vila, 28a Nit del Foc, oranitzada per la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

  • 18.00 h, a la plaça de la Vila, Correfoc infantil, amb els Diables Infantils d'Alforja, la Cabra Petita de Reus, la Víbria Petita de Tarragona, el Diables infantils Els Cagarrieres de Cambrils i la Farnaqueta de Cambrils. En acabar, coca i xocolata i actuació del grup de Grallers de Tota l'Endenga i els Nyanyos.
  • 22.00 h, Torre del Bou/passeig Albert, Concentració de les colles i participants al correfoc. A continuació, baixada del Marques de los Vélez.
  • 22.30 h, a la plaça de la Vila, Encesa de la plaça i Correfoc pels carrers del nucli antic, amb la participació de Consellers de l’Avern de Montbrió del Camp, L’Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, Drac de Sant Roc de Tarragona, El Pegàs del ACH el Drac d’Or de Barcelona, Colla de Diables del Catllar, Diables de Riudoms, Colla de diables Els Cagarrieres i La Galera de Cambrils, Grup de Timbalers Cop de Cap, El Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i El Lluert i La Farnaca de Cambrils.
  • En arribar a la plaça del Setge, encesa final i espectacle pirotècnic.
  • Seguidament, al Parc del Pinaret, concert amb Pepet i Marieta i Dalton Bang

 

 

DIUMENGE 1 DE SETEMBRE

12.00 h, al patí de la Torre del Llimó, Vermut i dinar vileru, amb actuació musical i activitats per als nens. Organitza: Nit d'Artistes de Cambrils.

18.00 h, a la plaça de la Vila, Diada castellera de Festa Major. Amb els Xiquets de Reus i de Cambrils.

 

DIMARTS 3

18.00 a 20.00 h, al Parc del Pinaret, Descobreix el Seguici festiu.

  

20.00 h, a la plaça del Setge, Activitats familiars vileres, amb jocs de taula i jocs per als nens.

 

22.00 h, a la plaça del Setge, Sopar popular i música amb DJ. Organitzat pel Casal Popular el Polvorí.

 

DIMECRES 4

21.00 h, al patí de la Torre del Llimó, cinema popular vileru amb 'Los increíbles'. Organitzat per NAC. 

 

DIJOUS 5

19.00 h, a l'auditori del Parc del Pinaret, animació infantil amb el grup Ambauka, que porten l'espectacle 'Campi qui pugui'.

19.00 h, al Centre cultural, presentació del llibre 'Cenizas y Flores', d'Álvaro Ramos Candia de l'editorial Flandes.

20.00 h, a la Sala d'Àmbits del Centre Cultural, inauguració de l'Expoosició 'Àcid, joguines i cartró', de l'artista Álvaro Ramos.

20.30 h, a l'Espai El Patí del Centre cultural, inauguració de l'exposició de l'artista Maria Rosa.

 

Concert de The Penguins a la tarda infantil de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí | Redacció

 

DIVENDRES 6

20.00 h, a la Sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, inauguració de l'exposició 'Artistes de Cambrils'.

20.00 h, a la plaça del Setge, Activitats familiars vileres amb jocs de taula. Organitza NAC.

22.00 h, a la plaça del Setge, Sopar popular i música amb DJ. Organitza: Casal Popular el Polvorí

 

DISSABTE 7

12.00 h, a la Torre del Port, en el marc de l’exposició fotogràfica Blanc i Negre produïda per la Diputació de Tarragona, col·loqui amb Josep M. Ribas Prous, autor de la mostra. Organitza: Agrupació Fotogràfica de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

13.00 h, al passeig Albert, Vermut casteller.

18.30 h, VIII Festa Bastonera. Amb colles diferents de Catalunya, reocrregut per c. Hospital, Pl. Marianao, c. Creus, c. Major, c. Vidal i Barraquer i pl. de la Vila. Una hora més tard, Ballada final de totes les colles. Organitza el Ball de Bastons de Cambrils.

20.00 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, Recepció institucional a les Maria del Camí

22.00 h, al passeig de les Palmeres, Pujada de la Galera, amb els Cagarrieres i les xarangues Bandsonats i Tocabemolls. Acompanyarà la Galera, el Marquès de los Vélez de la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Boc de Vandellòs. En arribar a plaça, ballada conjunta i final de festa amb el concert de Miquel del Roig a la plaça de la Vila. Organitza el Ball de Diables Els Cagarrieres i el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils. 

 

DIUMENGE 8, Diada de Festa Major

8.30 h, pels carrers del barri antic, Matinades amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

10.00 h, des de la plaça del Setge, Llançament de coets per anunciar la Festa Major i anada a ofici amb el Seguici festiu. Amb els membres del consistori, les Pubilles i Hereu de Cambrils  i els grups festius: el Ball de diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la bèstia de foc, la Galera i el seu grup de timbals; els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyanyos; la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants Camí i Pere, Magdalena i Ermengol, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones, els Nanos, la Farnaca i la Farnaqueta i els seus grups de grallers i timbals i  el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyarà el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils.

10.00 h, 11.30 h, i 20.00 h, Misses a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

En sortir de l'ofici solemne concelebrat a les 11.30 h, Ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, seguidament Ballada dels elements festius de Cambrils i traca de Festa Major.

Durant el matí, al pati posterior de l'Ermita, Vermut popular de Festa Major.

13.00 h, al patí posterior, Sardanes.

17.00 i 18.30 h, Vileros i mariners. Ball parlat. Un batlle, un mossèn, un agent de l’autoritat... i quatre matrimonis de la vila i de baix a mar –barrejats entre si—coincideixen a la plaça. Retrets, insults, veritats i alguna floreta es recitaran i faran un repàs satíric de la política i societat del moment actual. Arrambleu les criatures... que la purga cambrilenca és a punt de començar! Per part de Nit d'Artistes de Cambrils.

19.30 h, a la plaça de la Vila, Balls de lluïment dels elements festius. Ball de Bastons de Cambrils,  Colla Gegantera Tota l’Endenga, Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres, Timbalers Cop de Cap i Nyanyos i els Xiquets de Cambrils.

 

Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils 2016 | Laia

 

DIMARTS 10

19.30 h, al parc del Pescador, Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Parlament institucional de Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; i participació de la Coral Verge del Camí i els Xiquets de Cambrils.

22.30 h, al Parc del Pinaret, Concert de la Diada - Festour. Amb l'actuació de Toquem Fusta, Buhos, Roba Estesa i Lildami. Entrada gratuïta.

 

DISSABTE 14

09.00 a 20.00 h, al pavelló 1 del Palau Municipal d'Esports, Memorial Handbol Vicenç Andreu.

22.00 h, al Teatre del Casal, Teatre de Festa Major 'M'esperaràs', de Carles Alberola, a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia de Vila-seca. Preu de tres euros, les entrades es poden comprar al Patronat de Turisme i al Centre Cultural, o a taquilla el mateix dia.

 

DIUMENGE 15

09.00 a 14.00 h, al Palau d'Esports, 3a Fase Interclubs de Patinatge.

10.00 a 15.00 h, al passeig Miramar, 'Deixa't prendre el pèl', acte solidari per la investigació de malalties neurodegeneratives per acumulació cerebral de ferro. Barbers, perruqueres i esteticiens estaran a Cambrils per tallar-te el cabell, arreglar-te la barba o fer-te la manicura. Els fons recaptats es destinaran a l’associació ENACH.

17.00 h, a la plaça de la Vila, Les entitats de festes entren en joc.

 

Buhos actuaran juntament amb Toquem Fusta, Roba Estesa i Lil Dami  | Laia Solanellas

 

Actes paral·lels

DIMECRES 25

19.00 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a adults: 'Les paraules del vi', a càrrec de 'Corrandes són corrandes'. Activitat transversal del cicle Biblioteques amb DO per aprendre a jugar amb paraules del món del vi, amb algunes eines per aprendre el funcionament bàsic de les corrandes improvisades.

 

4 i 5 DE SETEMBRE

19.00 a 21.30 h, curs de fotografia de Festa Major amb mòbil a càrrec d'Albert Villena, del Taller de Pintura Nuri Mariné. Preu 40 euros amb foto emmarcada.

 

28, 29 i 30 D'AGOST

19.00 a 20.00, a la plaça de la Vila, encara podeu gaudir d'algunes de les activitats d'estiu.

 

Fins el 28 DE SETEMBRE

19.00 a 01.00 h, al passeig marítim, Mercat d'Art, organitza't pel col·lectiu Cambrils Art Total i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils