El programa d'ajuda a joves aturats «Noves Oportunitats» arriba a Mont-roig

L'objectiu del projecte és oferir un servei d'orientació al joves sense estudis ni feina perquè es formin o entrin al mercat laboral
Imatge d'alguns joves que van participar en la primera edició del programa a les comarques de Tarragona. | ACN

 

El nou projecte «Centre de Noves Oportunitats» arribarà a Mont-roig del Camp gràcies a l'acord de col·laboració que l'Ajuntament ha establert amb les entitats sense ànim de lucre Intermedia i Formació i Treball. La intenció del consistori és oferir un servei d'orientació de manera personalitzada per a joves d'entre setze i 24 anys que actualment no estudiïn ni treballin, perquè es formin o entrin al mercat laboral.

 

Les inscripcions romandran obertes fins al 20 de setembre, i es poden realitzar a l'Espai de Miami Platja, al telèfon 977 17 25 27 i per correu a través de la següent adreça electrònica. L'àrea d'Impuls Econòmic i d'Ocupació de l'Ajuntament s'ocuparà de les inscripcions, i així mateix, el consistori es mostra disposat a cedir els espais necessaris al programa «Noves Oportunitats» per al desplegament de les accions d'orientació, tutorització i formació en competències bàsiques.

 

L'objectiu de l'Ajuntament, oferir atenció de proximitat i qualitat als joves

D'aquesta manera, el municipi del Baix Camp entra a formar part dels diversos municipis de les comarques de Tarragona que han participat d'aquesta iniciativa i que ho fan des de fan des de fa uns anys, que permet als Ajuntaments donar serveis d'atenció de proximitat i qualitat a aquests joves. En aquest sentit, tots «Centres de Noves Oportunitats» fonamenten la seva intervenció centrant-se en diferents principis, com són el creixement integral del jove, la innovació pedagògica i la col·laboració amb empreses i treball en xarxa.

 

La formació dels participants es durà a terme en diverses fases, un total de tres, que es faran amb un acompanyament especialitzat i personalitzat. En primer lloc, tindran un període d'orientació per tal de definir el projecte professional i vital. Tot seguit, es desenvoluparan les competències professionals i transversals que desenvoluparà tant la part formativa i professional com tots els altres àmbits personals (lleure, salut, relacions, etc.). I per acabar, un període de suport en l'escolarització o l'entrada al món laboral.

 

Entre l'oferta del programa hi ha tutors, que acompanyen al jove des de l'inici, cursos de formació a mida segons els interessos del participant, entrenament per a trobar feina, pràctiques en diverses empreses o ofertes de feina. L'accés al programa és gratuït i neix del Servei d'Ocupació de Catalunya a través del finançament del Fons Social Europeu dins el pla Garantia Juvenil.