GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El rei Carnestoltes inaugura el Carnaval a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Dijous 28 de febrer començaran els actes de Carnaval del municipi, que culminaran amb l'enterrament de la Sardina
Foto de la Rua de Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

 

Els municipis es preparen per rebre la divertida i esperada festa de Carnaval. Vandellòs començarà la festa abans, el dijous 28, la qual compta amb nombrosos actes organitzats pel Centre Cultural Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), l'Associació de Joves del poble i l'AMPA Vall de Llorers de l'Escola Valdelors, amb el patrocini de l'Ajuntament. Com és costum, seran els més petits els encarregats d'iniciar-la, desfilant pels carrers del poble amb la rua infantil. Posteriorment, per carregar piles, gaudiran de la xocolatada popular per a endolcir la seva tarda. Ja amb les piles posades, divendres continuarà la celebració amb la Festa de Carnaval Jove al Pati el Taverna.

 

Però el que tothom està esperant no arribarà fins dissabte, l'arribada del rei Carnestoltes. Aquest oferirà un discurs que obrirà, oficialment, la festa de Carnaval, amb un seguit de versos satírics i carregats d'humor. Això donarà pas a la rua de Carnaval, on carrosses i comparses desfilaran i lluiran les seves disfresses. Finalitzada la rua, el pavelló del municipi celebrarà el sopar de carnaval i el concurs de disfresses, on es posarà en manifest la creativitat de cadascú. 'La Prole Band' s'encarregarà d'engegar el ball perquè petits i grans acomiadin la jornada de la millor manera. 

Carrossa desfilant al carnaval de Vandellòs | Cedida

 

El Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant sortirà per Carnaval

La Regidoria de Festes o la Comissió de Festes del poble, juntament amb l'AMPA de l'Escola Mestral, els Diables de l'Hospitalet de l'Infant i la Banda de Música Municipal Clau de Vent han sigut els encarregats de donar forma als diferents actes que s'oferiran a partir de l'1 de març.

 

En aquest municipi la festa començarà divendres, però ho farà de la mateixa manera: amb els més petits el capdavant. Una batalla de confeti, la popular cercavila i el berenar popular amb l'amenització del grup 'IMPACTE' seran els actes acollits durant la jornada. L'endemà, ja en ple cor del Carnaval, tindrà lloc l'esperada rua de Carnaval i el posterior sopar per a tots els veïns i veïnes que hi vulguin assistir. L'Orquestra 'Centauro' serà la que oferirà el ball de mitjanit, en el que també es gaudirà de l'entrega de diversos premis.

 

L'enterrament de la Sardina tindrà lloc el dimecres dia 6. En aquest acte es comptarà amb el vetlatori i la rua mortuòria prèvia de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. El grup de teatre local Quo Vadis, el Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant i la Banda de Música Municipal Clau de Vent seran els encarregats d'amenitzar la jornada.