Vila-seca es prepara per a la Festa Major d'Estiu

Vila-seca es prepara per a la Festa Major d'Estiu

El programa d'actes de les festes començarà el dia 25 de juliol i s'allargarà fins al diumenge 4 d'agost amb una seixantena d'actes
Vila-seca es prepara per a la Festa Major d'Estiu
Els gegants de Vila-seca sortiran per la Festa Major d'Estiu | Cedida
 

La Festa Major d'Estiu de Vila-seca està organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca i els actes començaran a partir del pròxim dia 25 de juliol. Durant els primers dies, els actes es concentraran a la Pineda en honor a la festivitat de Sant Jaume. Amb una seixantena d'actes ben diversos, les festes s'allargaran fins al diumenge 4 d'agost. Aquest any, la música tindrà un paper rellevant en les festes i serà el fil conductor dels diferents actes. 

Programa d'actes de la Festa major d'Estiu de Vila-seca 2019

Aquí podeu consultar tots els actes de la Festa Major d'Estiu de Vila-seca: 

Dijous, 25 de juliol

A les 19.00 hores, a L'ESTANY DEL PASSEIG DE PAU CASALS, Festa Disc Infantil

A les 22.00 hores, al PARC DEL PINAR DE PERRUQUET, Havaneres i rom cremat amb el grup La Taverna de l'Havana, homenatge 500 anys de la fundació de l'Havana. Amb la col·laboració de l'Associació Catalano-Iberoamericana.

Divendres, 26 de juliol

A les 20.00 hores, pel PASSEIG MARÍTIM, Cercavila amb un cotxe temàtic, unes estructures itinerants, personatges gegants i malabaristes tots units per fer del passeig una gran festa. 

A les 22.30 hores, al PASSEIG PAU CASALS, Música i festa amb el concert de Marcos San José i els Dj's Löwe i Dinshot fins a les 3.00 hores. 

Dissabte, 27 de juliol

A les 9.00 hores, a la zona esportiva a la PLATJA DE LA PINEDA, Torneig de voleibol platja Festa Major d'Estiu.

A les 18.00 hores, al CENTRE CÍVIC I CULTURAL LA PINEDA, Recepció d'entitats Sant Jaume 2019.

A les 19.00 hores, al PARC DEL PINAR DE PERRUQUET, Actuació castellera amb la participació de les colles Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Vila-seca. 

A les 22.15 hores, pel PASSEIG PAU CASALS, Correfoc amb el Ball de Diables Infantil i el Ball de Diables de Vila-seca. 

A les 23.00 hores, a la PLATJA DEL RACÓ, Espectacle Piro-aquàtic amb un gran castell de focs d'artifici.

A les 23.30 hores, al PASSEIG PAU CASALS, Concert amb l'actuació estel·lar de La Guardia i els Dj's Dinshot i Mikel fins a les 4.00 hores. 

Vila-seca es prepara per a la Festa Major d'Estiu
Focs artificials a la platja de la Pineda | Cedida
 

Diumenge, 28 de juliol

A les 8.00 hores, a la PLAÇA DE VOLTES, Onzè concurs de pintura de Vila-seca. Ho organitza la Secció d'Art de l'Agrupació Cultural de Vila-seca. Fins a les 13.00 hores.

A les 10.00 hores, al CARRER MAJOR, XLVI Torneig Llampec d'Escacs per equips i XXI Torneig Júnior d'Escacs per equips, ho organitza el Club d'Escacs Vila-seca. 

A les 10.30 hores, a la PLATJA DE LA PINEDA, XXXII Travessia Nedant 'Platja de la Pineda', la sortida petita serà des del Pinar de Perruquet fins al Racó i la sortida gran serà des del Parc dels Prats fins al Racó a les 11.30 hores. Ho organitza el Club Natació Vila-seca. 

A les 17.00 hores, a la SOCIETAT ATENEU PI I MARGAL, Onzè concurs de pintura de Vila-seca, es farà el lliurament dels premis de la categoria A. 

A les 18.00 hores, a la GASTRONOTECA EN CENTRU, Onzè concurs de pintura de Vila-seca, es farà el lliurament dels premis de les categories B i C. 

A les 19.00 hores, sortida del PARC DEL PINAR DE PERRUQUET, XI Trobada de Bastons de les Comarques Meridionals, trobada de les colles bastoneres de les comarques meridionals amb la participació de Bastoners d'Altafulla, Ball de Bastons de l'Aleixar, Ball de Bastons de Cambrils, Bastoners de l'Esbart de Santa Llúcia, Cos de Bastoners de l'Orfeó Reusenc, Ball de Bastons de Salou, Ball de Bastons de Tarragona, Ball de Bastons de Torredembarra, Ball de Bastons de Valls i Bastoners de l'Esbart Ramon d'Olzina de Vila-seca. La cercavila arribarà fins a l'Estany del passeig de Pau Casals.

A les 21.00 hores, pel PASSEIG MARÍTIM, Cercavila amb la Txaranga Band Tocats.

Dimarts, 30 de juliol

A les 19.00 hores, al CASAL POPULAR EL REBOTIM, X-Ancla, vine a gaudir de la tradicional Gimcana de Festa Major d'Estiu on haureu de resoldre en equips diverses proves d'habilitat i lògica pels carrers del nostre poble. L'activitat té una durada d'aproximadament dues hores i està pensada per a grups de 3 a 6 persones majors de 12 anys amb un adult com a mínim. Preu: 2 euros per persona, gratuït pels socis del Casal, un podeu inscriure fins al dia 22 de juliol en aquest enllaç. Ho organitza el Casal Popular El Rebotim. 

A les 19.00 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Espectacle familiar amb Zipit Company que ens portarà 'Jai, el mariner'. Expliquen els mariners que en alta mar es pot veure un ocell que guia cap a terra ferma els vaixells perduts. Aquell que el vegi ha de tractar-lo bé o el vaixell quedarà perdut per sempre. 

A les 21.00 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Concert amb les actuacions de Bsides amb un estil cru que els fa connectar tant amb ells mateixos com amb el públic, el duo acústic recupera cançons conegudes i no tan conegudes que, potser, creies que ja no les recordaves; i amb El Artristre.

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

Del 30 de juliol al 4 d'agost, Joc de rol 'L'assassí de la pastanaga', tots som víctimes i botxins, només una persona quedarà en peu. Preu: 3 euros per persona, participants de 18 a 40 anys, per a més informació i inscripcions aquí. Ho organitza Casal Popular El Rebotim.

Dimecres, 31 de juliol

A les 19.00 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Espectacle amb titelles, Pengim-penjam titelles presenta 'El gall Frederic i la gallina Caterina'. Un dia el gall Frederic es troba malament i això desencadena tot un seguit de conseqüències, però la gallina Caterina l'ajudarà que tot torni a rutllar. 

A les 21.00 hores, al PARC DE LA FORMIGA, Concurs de Karaoke, ho organitza AVV la Formiga. Inscripcions al Punt d'Informació Juvenil PIJ (carrer de la Font, 12) de 9.00 hores a 14.00 hores o enviant un correu electrònic a pij@vila-seca.cat.

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

A les 22.30 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Concert de rumba amb Triampa Rumba Catalana, música de Peret i Los Amaya s'uneixen per gaudir de l'autèntica rumba. 

Dijous, 1 d'agost

A les 20.30 hores, des del jardí del CASTELL DE VILA-SECA, Cercavila del Seguici Tradicional amb elements festius i balls. Amb el Ball de Diables Infantil, el Ball de Diables de Vila-seca, Trabucaires del Comú, Colla infantil dels Trabucaires del Comú, Cavall Alat, Txaranga Band tocats, Mulassa de Tarragona, Geganters i Grallers de Vila-seca, Esbart Dansaire Ramon d'Olzina: amb el Ball de Bastons, el Ball de Gitanes, el Ball de Cercolets, el Ball de Valencianes, Xiquets de Vila-seca i Cobla dels Ministrers del Comú. Concentració a les 20.00 hores al jardí del Castell de Vila-seca. Itinerari: carrer del Compte de Sicart, plaça de Voltes, carrer Major i plaça de l'Església. 

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

A les 22.30 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Monòleg des de programes com Nuevos Cómicos, Sopa de Gansos o El Club de la Comedia ens arriba Fernando García-Torres. 

A les 23.00 hores, al PARC DE LA RIERA, Concert amb l'actuació de Doctor Prats i final de festa amb Dj OGT fins a les 3.30 hores. 

A les 23.00 hores, al pati de l'ESCOLA SANT BERNAT CALVÓ, Espai cubik, festa reggeton & hits amb Dj Moncho fins a les 4 de la matinada. 

Doctor Prats actuarà a Vila-seca el dijous, 1 d'agost  | CEDIDA
 

Divendres, 2 d'agost

A les 19.00 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Espectacle clown, Trusky Pusky científic, el més esbojarrat dels científics i aprenent d'inventor ha arribat per oferir el primer simpòsium científic amb la més desastrosa presentació. De la maleta sortiran tota mena d'elements inesperats. 

A les 20.15 hores, a la PLAÇA DE LES CREUS, Concentració del Ball Infantil amb l'inici del Correfoc Petit a les 20.30 hores. Recorregut: plaça de les creus, carrer del Requet Fèlix, carrer del Comte de Sicart, plaça de Voltes, carrer Major, plaça de l'Església, carrer de la Font i final al carrer de Sant Antoni. 

A les 22.00 hores, al PARC DE LA RIERA, Vila-seca a tope amb les actuacions de Saratoga, Centinela i Lujuria fins a les 3.30 hores. 

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

A les 22.30 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Monòleg amb Rony, monologuista canalla, ens trobarem amb un remolí d'energia que ens farà riure sense descans. 

A les 23.00 hores, al pati de l'ESCOLA SANT BERNAT CALVÓ, Espai cubik, festa reggeton & hits amb Dj Javi Level fins a les 4 de la matinada. 

Dissabte, 3 d'agost

A les 11.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Toc de Festa Major amb el repic de campanes. 

A les 12.00 hores, a L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE, Missa Major.

A les 12.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Splash mulla't a benefici de Sosciathlon, preu: 2 euros per persona amb un Vermut Popular, ho organitza l'Associació Solidària Sosciathlon. 

A les 18.00 hores, al VELÒDROM DE L'ESTADI MUNICIPAL, Ciclisme, curses ciclistes Festa Major d'Estiu, Campionat Provincial de Ciclisme interescoles Catalunya i Cursa Copa Catalana Cadets. Ho organitza Escola de Ciclisme Municipal.

A les 18.00 hores, al CARRER DEL COMTE SICART, Consentració de la cercabirra amb la Txaranga Band Tocats i la txaranga Kriptonita de Cullera Final a la plaça de l'Església. 

A les 18.30 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Actuació castellera amb la participació de les colles castelleres Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Vila-seca.

A les 21.00 hores, al CARRER DE LA RIERA, Concentració de les colles de la I Trobada Nacional de Diables per Vegueries

A les 21.30 hores, al CARRER DE SANT ANTONI, Tabalada amb la participació dels Tabalers del Ball de Diables de Vila-seca i de les vuit colles convidades. 

A les 22.00 hores, al CARRER DE SANT ANTONI, Inici del Correfoc amb les colles de Diables de Terrassa (Vegueria l'Àrea Metropolitana de Barcelona), Diables Rocadepena d'Alpens (Vegueria Comarques Centrals), Diables Gàrgoles de Foc de Banyoles (Vegueria Comarques Gironines), Diables el Jordiet de Garcia (Vegueria Terres de l’Ebre), Ball de Diables de Banyeres del Penedès (Vegueria Penedès), Ball de Diables de Cervera Carranquers (Vegueria Ponent), Ball de Diables de Reus (Vegueria Camp de Tarragona), Ball de Diables de Vila-seca (Amfitrió).

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

A les 23.00 hores, al pati de l'ESCOLA SANT BERNAT CALVÓ, Espai cubik, festa reggeton & hits amb Dj Javi Level fins a les 4 de la matinada. 

A les 24.00 hores, al PARC DE LA RIERA, Gran Ball de Festa Major a càrrec de l'orquestra Nueva Alaska fins a les 4 de la matinada. 

3de7 dels Xiquets de Vila-seca
Imatge d'arxiu dels Xiquets de Vila-seca fent un 3d7  | David Prats
 

Diumenge, 4 d'agost

A les 10.00 hores, als CARRERS DEL CENTRE HISTÒRIC, Vila-seca Family Race, Cursa d'Obstacles Esportiu-Familiar. Amb passadissos d'obstacles, equilibris amb troncs, pista americana, zona d'aigua i fang... Final amb festa de l'escuma amb la cabina Dj del Pop Gegant. Inscripcions aquí

De les 12.00 hores fins a les 17.00 hores, Route N-340 Vermut de Festa Major. 

A les 18.00 hores, al camp de futbol de l'ESTADI MUNICIPAL, Futbol. Trofeu Festa Major d'Estiu CF Vila-seca Amateur 2a Cat, ho organitza el Club de Futbol Vila-seca. 

A les 18.00 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Representació del Ball de Sant Esteve ho organitza la Secció de Lletres de l'Agrupació Cultural de Vila-seca amb la col·laboració del Grup Teatre la Tramoia. 

A les 20.00 hores, a la PLAÇA D'ESTUDI, Lliurament dels Premis d'Engalanament de Balcons i Carrers, havaneres i rom cremat de la mà de l'antic grup Núria Berengueres i Quatre Veus, ens arriba el grup Ultramar amb la mateixa Núria, Joan Ramon, Francesc Membrives i Àngel Riba. 

A les 22.00 hores, al jardí de la BIBLIOTECA DE VILA-SECA, Espai chill out, vine a escoltar música en un espai relaxant fins a les 2.00 hores. 

A les 22.15 hores, des de la PLAÇA D'ESTUDI, Cercavila de Trabucaires amb els Trabucaires del Comú de Vila-seca. Recorregut: carrer de Sant Josep, plaça de Voltes, carrer Major i plaça de l'Església. 

A les 22.30 hores, des del CARRER DE SANT ANTONI, Tabalada dels Històrics.

A les 22.45 hores, des de la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA, Correfoc dels Històrics. Recorregut: plaça de l'Església, carrer de la Font, carrer de Francesc Macià i avinguda Ramon d'Olzina. 

A les 23.45 hores, a l'AVINGUDA RAMON D'OLZINA, Lluïment final.

A les 23.45 hores, a la VIA MÀXIMA, Gran castell de focs d'artifici. 

Les imatges de la «Vila-seca Family Race», la cursa d'obstacles familiar | Isma Llanes

Comentaris