Així seran els primers horts urbans de Cambrils que obriran al barri de la Llosa

L'Ajuntament aprovarà el projecte en els pròxims dies amb l'objectiu de posar en marxa l'equipament aquest mateix 2020
L'Ajuntament invertirà 95.000 euros per adaptar aquest solar del barri de la Llosa per convertir-lo en horts urbans i un nou centre cívic pel barri. | Google

 

L'Ajuntament de Cambrils vol posar en marxa aquest 2020 el primer projecte d'horts urbans a la ciutat. Aquesta mesura es va començar a coure el passat mandat i actualment el projecte es troba en exposició pública per a la seva aprovació inicial. La inversió prevista, de 95.000 euros, també preveu la construcció d'un nou edifici social per al barri de la Llosa.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La ubicació, un solar de 3.500 metres quadrats entre els barris de la Llosa i Horta de Santa Maria

Després d'un llarg debat i de contemplar diferents alternatives, el consistori va triar una parcel·la de 3.500 metres quadrats sense edificar que hi ha al final del carrer Manel Hidalgo per ubicar-hi els horts urbans. Es tracta d'un solar de propietat municipal que fa anys va acollir els barracons de l'Escola La Bòbila fins a la seva construcció definitiva. Tot i que pertany al barri de la Llosa, el solar es troba a tocar del barranc de la Mare de Déu del Camí i del barri d'Horta de Santa Maria.

 

El solar estarà dividit en dos espais; les finques de plantació i l'espai veïnal, que constarà d'un nou edifici social i zones d'esbarjo. Pel que fa a la zona d'horts urbans, la previsió és comptar amb una part d'horts comunitaris, que tindran una gestió col·lectiva per a entitats o associacions locals, i una altra zona de parcel·les per a un ús individual o familiar. Aquest segon espai constarà de 18 conjunts de quatre parcel·les de plantació.

 

Camins de terra, zones verdes i instal·lació de serveis

Tot plegat estarà enllaçat a través de camins de terra i disposarà d'àrees amb taules i àmplies zones verdes amb plantes aromàtiques i medicinals, diferents plantes autòctones i arbres fruiters. Els usuaris, a més, disposaran de lavabos i vestidors. Les obres que s'hi han d'executar també contemplen la instal·lació d'electricitat, pluvials i el sistema de reg per a totes les parcel·les.

 

El projecte d'horts urbans, liderat per l’Oficina Tècnica d’Inclusió i Cohesió Social, estarà obert al conjunt de la ciutadania, tot i que està pensat especialment per a persones que presentin qualsevol mena de necessitat ocupacional especial: majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada, persones amb diversitat funcional, dones, treballadors per compte propi... L'objectiu, tal com destaca el projecte redactat per l'Ajuntament, és crear un model d’espai d’autogestió comunitari i veïnal, integrat en l’estructura urbanística i que alhora permeti recuperar un espai públic en desús.

 

Un nou espai social per a l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa

En paral·lel al desenvolupament del projecte d'horts urbans, l'Ajuntament durà a terme la construcció d'un espai social o centre cívic per al barri de la Llosa, una llarga reivindicació veïnal. L'espai servirà per donar cabuda a les activitats de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa i actuarà també com a espai de nexe entre la representació del barri i l'organització de l’hort.

 

Aquest espai social constarà de tres edificacions i un porxo per fer activitats a l'aire lliure. La previsió és aixecar una sala polivalent de 60 metres quadrats, un despatx de 20 m2 i un mòdul per donar servei als horts urbans de 19 m2. El termini per enllestir els treballs serà de sis mesos. Actualment, el projecte es troba en exposició pública abans de la seva aprovació inicial. Cal recordar que els 95.000 euros que costarà el projecte ja estaven consignats en el pressupost municipal del 2019.

Més notícies de la categoria Costa Daurada