INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Cambrils renovarà una vintena de carrers per acabar amb les inundacions a Vilafortuny

L'Ajuntament engega la tramitació d'un projecte per modernitzar la pavimentació i les xarxes de serveis a l'entorn de l'avinguda de la Diputació, amb una inversió prevista de 4,3 milions d'euros
Les obres engloben un tram d'uns 500 metres de l'avinguda Diputació i els carrers adjacents. | Iván Alcalá

 

Fa més de 50 anys que es va començar a urbanitzar Vilafortuny. Uns antics terrenys rurals a mig camí entre Salou i Cambrils que van cridar l'atenció del polèmic empresari José María Ruíz-Mateos, un dels constructors que van impulsar-hi les primeres edificacions als anys 60. Des dels seus inicis, un dels problemes endèmics del barri, a la zona de platja, són les inundacions que hi ha quan plou amb intensitat. Ara, l'Ajuntament de Cambrils vol posar punt final a aquesta problemàtica i donar un nou aspecte al nucli amb un ambiciós projecte, pressupostat en 4,3 milions d'euros, per renovar una vintena de carrers al voltant de l'avinguda de la Diputació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Rentat de cara a 26.000 metres quadrats de superfície

El projecte preveu dotar de nous paviments tots els carrers i vials d'àmbit públic que es troben entre la via del tren i el passeig marítim en un tram d'uns 500 metres de l'avinguda de la Diputació i els carrers adjacents. Es tracta de la zona anomenada Platja Vilafortuny, que va des del carrer del Dr. Manrique fins als apartaments Reus Mediterrani. En total, 26.000 metres quadrats de superfície on es posaran al dia l'asfalt i les voreres, a més de totes les xarxes de serveis.

 

L'asfalt en alguns dels carrers es troba molt malmès. | Iván Alcalá

 

L'actuació, que no compta encara amb cap calendari fixat, preveu renovar tota la xarxa de clavegueram, dotar la zona d'una xarxa de reg i sis punts d'aigua per a bombers i millorar la xarxa de pluvials existent. En aquest sentit, es mantindrà el sistema de desguàs actual, però el projecte contempla el perllongament de la xarxa de pluvials de l’avinguda de la Diputació fins al carrer de María Teresa Ribero per recollir les aigües de pluja.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Tanmateix, s'ha projectat un canvi de les rasants en la nova pavimentació dels carrers, de tal forma que aprofiti l'escàs pendent existent i faciliti la circulació de l'aigua en superfície cap al mar per evitar els tolls que es produeixen quan hi ha temporal de llevant. En l'actualitat, la configuració dels carrers és molt plana; un fet que, sumat a què la urbanització es troba només dos metres per sobre del mar, causa problemes d'inundacions.

 

Imatge del pas inferior del ferrocarril a Vilafortuny. | Iván Alcalá

 

Les obres també comportaran alguns canvis d'ordenació viària amb l'objectiu de millorar la mobilitat dels vianants. Els treballs s'han dividit en tres zones; una de l'avinguda de la Diputació cap al mar, l'altra des de l'avinguda fins al traçat del ferrocarril i la darrera que fa referència a la mateixa avinguda que travessa el nucli de Vilafortuny de punta a punta. 

 

Canvis de sentit en la circulació viària

En la primera zona, el projecte dóna prioritat a la protecció de les zones de pineda que hi ha al frontal marítim d'aquest nucli cambrilenc. En aquest indret, a més, es farà un canvi de sentit en la circulació, de tal manera que els vehicles entraran des de l'avinguda de la Diputació pel carrer de María Teresa Ribero, que passarà a ser de sentit únic, i la sortida es farà pels carrers del Dr. Manrique i Francine Geisler, que també reduirà a una sola direcció el sentit de circulació. 

 

L'avinguda de la Diputació és un punt molt susceptible d'inundar-se quan plou. | Iván Alcalá

 

Pel que fa a la zona entre l'avinguda i la via, el projecte té la voluntat de mantenir el màxim de places d'aparcament, alhora que es preveu la construcció de dos guals elevats a les interseccions amb el carrer de María Teresa Ribero. Pel que fa a l'avinguda de la Diputació, el projecte conserva la distribució actual, amb el mateix espai per als vianants i per als vehicles, tot modernitzant les voreres.

 

Ampliació de la xarxa de gas i soterrament dels cables

Quant als subministraments, el projecte també preveu fer arribar la xarxa de gas a tots els edificis de la urbanització i canviar tota la xarxa d'abastament d'aigua potable. A més, es soterraran els cables de comunicacions —telèfon i internet— i de distribució d'electricitat i s'eliminarà la xarxa aèria de baixa tensió actual. Pel que fa a l'enllumenat públic, també es modificaran tots els fanals actuals per uns de nous amb làmpades led. 

 

El carrer de Francine Geisler passarà a ser de sentit únic, de sortida cap a l'avinguda Diputació. | Iván Alcalá

 

El projecte es va aprovar inicialment el passat mes de maig en junta de govern i actualment es troba en exposició pública per la presentació d'al·legacions. Des de l'Ajuntament es limiten a expressar que es tracta d'un primer tràmit i detallen que és un projecte que està en una fase molt inicial i que encara falten molts passos per executar-lo. El pressupost total que s'ha fixat per contracte és de 4.324.504 euros i la duració prevista dels treballs és de vuit mesos.

Més notícies de la categoria Costa Daurada