PORTADES

馃摪 Les portades d'avui, 21 de novembre

Cambrils renovar脿 una vintena de carrers per acabar amb les inundacions a Vilafortuny

L'Ajuntament engega la tramitaci贸 d'un projecte per modernitzar la pavimentaci贸 i les xarxes de serveis a l'entorn de l'avinguda de la Diputaci贸, amb una inversi贸 prevista de 4,3 milions d'euros
Les obres engloben un tram d'uns 500 metres de l'avinguda Diputaci贸 i els carrers adjacents. | Iv谩n Alcal谩

 

Fa m茅s de 50 anys que es va comen莽ar a urbanitzar Vilafortuny. Uns antics terrenys rurals a mig cam铆 entre Salou i Cambrils que van cridar l'atenci贸 del pol猫mic empresari Jos茅 Mar铆a Ru铆z-Mateos, un dels constructors que van impulsar-hi les primeres edificacions als anys 60. Des dels seus inicis, un dels problemes end猫mics del barri, a la zona de platja, s贸n les inundacions que hi ha quan plou amb intensitat. Ara, l'Ajuntament de Cambrils vol posar punt final a aquesta problem脿tica i donar un nou aspecte al nucli amb un ambici贸s projecte, pressupostat en 4,3 milions d'euros, per renovar una vintena de carrers al voltant de l'avinguda de la Diputaci贸.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Rentat de cara a 26.000 metres quadrats de superf铆cie

El projecte preveu dotar de nous paviments tots els carrers i vials d'脿mbit p煤blic que es troben entre la via del tren i el passeig mar铆tim en un tram d'uns 500 metres de l'avinguda de la Diputaci贸 i els carrers adjacents. Es tracta de la zona anomenada Platja Vilafortuny, que va des del carrer del Dr. Manrique fins als apartaments Reus Mediterrani. En total, 26.000 metres quadrats de superf铆cie on es posaran al dia l'asfalt i les voreres, a m茅s de totes les xarxes de serveis.

 

L'asfalt en alguns dels carrers es troba molt malm猫s. | Iv谩n Alcal谩

 

L'actuaci贸, que no compta encara amb cap calendari fixat, preveu renovar tota la xarxa de clavegueram, dotar la zona d'una xarxa de reg i sis punts d'aigua per a bombers i millorar la xarxa de pluvials existent. En aquest sentit, es mantindr脿 el sistema de desgu脿s actual, per貌 el projecte contempla el perllongament de la xarxa de pluvials de l鈥檃vinguda de la Diputaci贸 fins al carrer de Mar铆a Teresa Ribero per recollir les aig眉es de pluja.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les not铆cies m茅s importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu铆!

 

Tanmateix, s'ha projectat un canvi de les rasants en la nova pavimentaci贸 dels carrers, de tal forma que aprofiti l'esc脿s pendent existent i faciliti la circulaci贸 de l'aigua en superf铆cie cap al mar per evitar els tolls que es produeixen quan hi ha temporal de llevant. En l'actualitat, la configuraci贸 dels carrers 茅s molt plana; un fet que, sumat a qu猫 la urbanitzaci贸 es troba nom茅s dos metres per sobre del mar, causa problemes d'inundacions.

 

Imatge del pas inferior del ferrocarril a Vilafortuny. | Iv谩n Alcal谩

 

Les obres tamb茅 comportaran alguns canvis d'ordenaci贸 vi脿ria amb l'objectiu de millorar la mobilitat dels vianants. Els treballs s'han dividit en tres zones; una de l'avinguda de la Diputaci贸 cap al mar, l'altra des de l'avinguda fins al tra莽at del ferrocarril i la darrera que fa refer猫ncia a la mateixa avinguda que travessa el nucli de Vilafortuny de punta a punta. 

 

Canvis de sentit en la circulaci贸 vi脿ria

En la primera zona, el projecte d贸na prioritat a la protecci贸 de les zones de pineda que hi ha al frontal mar铆tim d'aquest nucli cambrilenc. En aquest indret, a m茅s, es far脿 un canvi de sentit en la circulaci贸, de tal manera que els vehicles entraran des de l'avinguda de la Diputaci贸 pel carrer de Mar铆a Teresa Ribero, que passar脿 a ser de sentit 煤nic, i la sortida es far脿 pels carrers del Dr. Manrique i Francine Geisler, que tamb茅 reduir脿 a una sola direcci贸 el sentit de circulaci贸. 

 

L'avinguda de la Diputaci贸 茅s un punt molt susceptible d'inundar-se quan plou. | Iv谩n Alcal谩

 

Pel que fa a la zona entre l'avinguda i la via, el projecte t茅 la voluntat de mantenir el m脿xim de places d'aparcament, alhora que es preveu la construcci贸 de dos guals elevats a les interseccions amb el carrer de Mar铆a Teresa Ribero. Pel que fa a l'avinguda de la Diputaci贸, el projecte conserva la distribuci贸 actual, amb el mateix espai per als vianants i per als vehicles, tot modernitzant les voreres.

 

Ampliaci贸 de la xarxa de gas i soterrament dels cables

Quant als subministraments, el projecte tamb茅 preveu fer arribar la xarxa de gas a tots els edificis de la urbanitzaci贸 i canviar tota la xarxa d'abastament d'aigua potable. A m茅s, es soterraran els cables de comunicacions 鈥攖el猫fon i internet鈥 i de distribuci贸 d'electricitat i s'eliminar脿 la xarxa a猫ria de baixa tensi贸 actual. Pel que fa a l'enllumenat p煤blic, tamb茅 es modificaran tots els fanals actuals per uns de nous amb l脿mpades led. 

 

El carrer de Francine Geisler passar脿 a ser de sentit 煤nic, de sortida cap a l'avinguda Diputaci贸. | Iv谩n Alcal谩

 

El projecte es va aprovar inicialment el passat mes de maig en junta de govern i actualment es troba en exposici贸 p煤blica per la presentaci贸 d'al路legacions. Des de l'Ajuntament es limiten a expressar que es tracta d'un primer tr脿mit i detallen que 茅s un projecte que est脿 en una fase molt inicial i que encara falten molts passos per executar-lo. El pressupost total que s'ha fixat per contracte 茅s de 4.324.504 euros i la duraci贸 prevista dels treballs 茅s de vuit mesos.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!