Els regidors Eduard Pellicer i Lluís Abella, davant del nou punt de recàrrega de cotxes elèctrics a la rambla Jaume I de Cambrils.

Cambrils estrena la quarta estació de recàrrega de vehicles elèctrics al barri del Port

El punt de càrrega té capacitat per a dos vehicles i es troba a la rambla Jaume I

L'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics del municipi. La nova estació està ubicada a la rambla Jaume I, al barri del Port, i disposa de tres connectors de càrrega diferents amb mànegues de 5 metres cadascuna i capacitat per carregar dos vehicles simultàniament. Cal recordar que el municipi comptava ja amb tres punts més de càrrega de vehicles elèctrics, però semiràpids —dos al carrer Robert Gerhard i un més a la plaça de la Vila—.

La càrrega completa d'un vehicle petit es pot fer en 30 o 40 minuts

El nou equip de recàrrega instal·lat a la rambla Jaume I permet connectar un vehicle elèctric a 50 kW en corrent continua i un vehicle a 43 kW en corrent alterna. Un vehicle elèctric petit es pot carregar en 30 o 40 minuts i un vehicle d’alta autonomia en dues hores aproximadament. A més, aquesta estació també pot carregar vehicles pesats, com ara furgonetes i autobusos petits.

Per fer servir la nova estació cal disposar de les targetes T-Electric que genera Cambrils, o alguna de les targetes d’altres municipis adherits a la plataforma de interoperabilitat amb ICAEN, que permet que les persones usuàries dels municipis adherits puguin carregar gratuïtament a qualsevol dels punts de la xarxa. A més, les estacions també funcionen amb l'app Aparcar.

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa municipal Aparcam apunten que aquesta nova instal·lació reforça la seva aposta per potenciar la mobilitat sostenible, en el marc del projecte iCambrils. En aquest sentit, cal recordar que durant el 2019 l’Ajuntament va renovar part de la flota municipal amb vehicles elèctrics i híbrids.

Els cotxes elèctrics o híbrids només paguen el 25% de l'impost de circulació a Cambrils

Així mateix, el consistori va incloure bonificacions a les ordenances fiscals per als conductors de vehicles elèctrics o híbrids. D'aquesta manera, ae Cambrils els vehicles elèctrics o amb tecnologia tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric gaudeixen d'una exempció del 75 % de la quota de l'impost anual sobre vehicles de tracció mecànica.


Comentaris