Imatge d'on anirà la nova residència de gent gran de Vandellòs

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant encarrega la redacció del projecte de la nova residència de la gent gran

Santiago Vives serà l'encarregat de redactar i dirigir el projecte | El nou equipament tindrà un cost de 2.400.000 euros | Es calcula que les obres acabran al 2022

Pas endavant per a la materialització de la residència de  gent gran  de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. L'ajuntament del municipi ha encarregat la redacció del  projecte de construcció de l'equipament. L'obra seguirà els esquemes de l'arquitecte Santiago Vives Sanfeliu i la redacció del projecte tindrà un cost de 134.000 euros, aproximadament.

Vives va resultar el guanyador del concurs de projectes que es va convocar des del consistori per adjudicar el contracte de serveis. En total, s'hi van presentar 26 projectes diferents, que es van anar triant fins a quedar-ne només cinc i, finalment, un guanyador. Tot i això, les cinc propostes finalistes han rebut una dotació de 2.000 euros en concepte de premi.

Pel que fa al  jurat, el van conformar una arquitecta nomenada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal; que van valorar en qualitat de vocals.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les obres començaran al 2021

El passat 10 de novembre, la Junta de Govern Local va ratificar el veredicte. Des de llavors, Santiago Vives  disposa d'un període de  vuit mesos per redactar  el projecte bàsic i executiu per a la residència de gent gran. Una vegada aprovat, l'arquitecte comptarà amb 18 mesos per dirigir la construcció.

L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet, Alfons Garcia, ha explicat que «amb la resolució del concurs de projectes, hem fet un pas endavant més en el projecte de construcció de la nova  residència  per a la  gent gran, que és llarg i complex».

El batlle ha afegit que es calcula que la construcció del nou equipament públic s'iniciarà cap a finals del 2021  i podria estar acabat a principis del 2022, després que s'hagin licitat els treballs.

Més de dos milions d'euros d'inversió

El total del pressupost estimat per a la redacció i construcció de tot l'equipament és de gairebé 2.400.000 euros. Per tal de poder assumir aquest cost, l'ajuntament ha demanat un cofinançament al Ministeri  per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que correspondrà amb un import total de 381.000 euros.

La nova  residència  per a la  gent gran comptarà amb 40 places i disposarà de l’espai adequat per oferir tot el ventall de serveis que li corresponen. La superfície màxima construïda no podrà passar de 1750 metres quadrats.

Concretament, s'ubicarà a l'interior de l'illa d'equipaments municipals, darrere del centre de dia i el Casal d’Avis i del CAP de l’Hospitalet de l’Infant, davant del carrer Ramon Berenguer IV.