EN DIRECTE

🔴 La vaga del sector químic, a l'espera d'una manifestació massiva aquesta tarda

Salou reduirà la velocitat al passeig de Jaume I a 30 km/h

L'Ajuntament preveu substituir les senyals i implantar el nou límit de velocitat durant la segona quinzena de setembre
La velocitat màxima es reduirà de 50 a 30 km/h al passeig de Salou. | Iván Alcalá

 

L'Ajuntament de Salou reduirà el límit de velocitat al passeig de Jaume I a partir d'aquest mes de setembre. Cap a la segona quinzena del mes, segons les previsions municipals, la velocitat màxima permesa en aquesta via passarà dels 50 als 30 km/h. Es tracta d'una de les primeres mesures que adopta el consistori seguint les pautes del pla de mobilitat urbana que està elaborant i no es descarta continuar en un futur amb noves restriccions de velocitat en altres punts de la ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Així ho ha anunciat la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, durant el plenari que s'ha celebrat aquest dimecres, 4 de setembre, a l'Ajuntament de Salou. Ho ha fet en el debat d'una moció que ha presentat el grup municipal de Ciutadans demanant major control en la circulació d'autobusos en les zones urbanes de la ciutat. Una proposta que ha estat rebutjada per la resta de grups del consistori.

 

Rebutgen la moció de Cs per controlar la circulació d'autobusos

El partit taronja alertava d'un increment en el nombre d'autobusos que circulen pels carrers de Salou, sobretot a la carretera de la Costa, el passeig de Jaume I i el passeig Miramar, així com de «possibles excessos de velocitat»; per la qual cosa demanava crear un pla de control a aquests vehicles. La regidora de Mobilitat ha criticat la proposta i ha recordat que en els últims anys només s'han produït a Salou dos accidents on es veiessin implicats autocars. Ha defensat, a més, que la Policia Local disposa des de l'any 2010 d'un equip per fer controls de velocitat.

 

Un instant del ple celebrat aquest dimecres, 4 de setembre, a l'Ajuntament de Salou, | Iván Alcalá

 

Segons ha explicat Gómez a TarragonaDigital, l'objectiu de l'ajuntament era poder implantar la reducció de velocitat al passeig abans de l'estiu, però el subministrament de les noves senyals no s'ha fet efectiu fins aquest mes. «Una de les propostes del pla de mobilitat és reduir la velocitat dels vehicles en les vies urbanes i hem volgut començar pel passeig de Jaume I, ja que és una calçada amb molt de trànsit de persones i vehicles, sobretot en els mesos d'estiu», detalla la regidora.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La proposta de reduir la velocitat a 30 km/h en aquesta via s'ha pres en consens amb el cap de la Policia Local i no respon, segons l'ajuntament, a que es tracti d'un punt especialment problemàtic de la ciutat. La reducció de velocitat se suma a altres mesures de millora en la mobilitat que s'han produït els darrers mesos en el mateix passeig, com és el nou pas de vianants intel·ligent. «Són mesures encaminades a millorar la seguretat ciutadana i la mobilitat dins de Salou en una de les principals artèries que tenim», apunta Gómez.