Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reobren totes les piscines per aquest estiu

La de Maspujols encara no obrirà i la resta ho faran complint els protocols de seguretat
Les piscines obriran amb control de l'aforament | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
 

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reobrirà les piscines cobertes i descobertes del municipi el pròxim 22 de juny. Amb l'entrada a la 'nova normalitat' en què es permet una major llibertat per gaudir d'activitats d'oci i lleure que van ser cancel·lades a causa de la Covid-19, cada vegada més ajuntaments aposten per una reobertura progressiva dels espais municipals i, amb l'arribada de la calor, són les piscines les que es preparen per tornar a acollir als veïns de cada municipi.

Concretament, l'Hospitalet compta amb una piscina coberta i Vandellòs amb dues descobertes, que tornaran a l'activitat el pròxim 22 de juny. Pel que fa a la piscina de Masriudoms, les obres d'arranjament encara no han finalitzat i no es compta amb una data d'obertura en concret, tot i que es preveu que sigui aviat.

Pel que fa a les piscines cobertes i descobertes, s'han establit diferents horaris d'obertura. La piscina coberta obrirà les portes des de les vuit del matí fins a dos quarts de deu del vespre, els dissabtes des de les 9 del matí a les vuit de la tarda i els diumenges des de les deu del matí fins a la una del migdia, on s'establirà un sistema de torns.

En el cas de les piscines descobertes obriran, de dilluns a divendres, des de les 12 del migdia fins a les tres de la tarda i des de les cinc fins a les vuit de la tarda. L'ajuntament també ha informat que les piscines descobertes tindran les portes obertes fins al 13 de setembre.

Mesures de prevenció

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha volgut recordar als usuaris de les piscines que en qualsevol cas serà primordial respectar les mesures de seguretat i higiene pautades per les autoritats sanitàries, així és que des de l'Àrea d'Esports s'ha elaborat un protocol per a cada equipament esportiu.

Per tal d'evitar la concentració de persones i generar una situació de risc, no estarà permesa l'entrada puntual d'usuaris, només es podrà accedir al recinte mitjançant abonaments, nous abonaments i bons de 10 sessions. Tot i això, també es controlarà i limitarà l'aforament. En el cas de la piscina coberta, el nombre màxim de persones serà de 12 persones per torn, que es concretarà mitjançant cita prèvia. Aquesta es podrà formular a  través del telèfon 977 82 05 23 i des del consistori s'ha demanat la màxima puntualitat i, en el cas de no poder assistir-hi, anul·lar la reserva perquè pugui ser cedida a una altra persona.

També a les piscines cobertes, es vetarà l'ús de les zones de benestar, el jacuzzi, la sauna i el bany turc, però els usuaris tindran total llibertat per gaudir de les tres piscines, gran, mitjana i petita, però no es realitzaran classes de natació ni d’aiguagim. També es podrà fer ús lliure dels vestidors, però en cap cas de les dutxes.

En les piscines descobertes, es demanarà a la gent que respecti les parcel·les habilitades per mantenir la distància de seguretat i que deixi les sabates al lloc habilitat per fer-ho, abans d’accedir-hi. Pel que fa a les instal·lacions, no s’obriran els vestidors, però es podrà demanar l’accés als lavabos; i no s’hi col·locaran hamaques.

L'ajuntament, compromès amb la seguretat

Des de l'Ajuntament també s'ha detallat que tots els usuaris que vulguin accedir a la piscina coberta i a les descobertes, ho hauran de fer sota la seva responsabilitat, mitjançant un compromís de responsabilitat. Amb la signatura d’aquest document, es comprometran a respectar les mesures per a la prevenció de la Covid-19 establertes per l’Àrea d’Esports, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Per la seva banda, el consistori també intensificarà les tasques de desinfecció i neteja, així com garantir l'eficàcia del sistema de recirculació d'aigua de les piscines, on també s'aplicarà desinfectant a l'aigua de bany.

"Platges: Mont-roig del Camp ja té data d'obertura de les cales de Miami Platja" "Important pas endavant per fer realitat la nova estació de trens de Salou"