Imatge d'arxiu del tradicional romiatge a Mas Calvó.

Vila-seca celebra la festivitat de Sant Bernat Calvó amb el tradicional romiatge a Mas Calvó

Aquest diumenge, 27 d'octubre, es commemora la festivitat de Sant Bernat Calvó amb la missa i la festa popular al Mas Calvó. El dia abans, trobada d'esbarts infantils a la plaça d'Estudis

La Fundació Privada Bernat Calvó, la Parròquia de Sant Esteve i l'Ajuntament de Vila-seca organitzen un any més el tradicional romiatge a Mas Calvó en commemoració a la festivitat de Sant Bernat Calvó, aquest diumenge 27 d'octubre. Diferents entitats locals participaran en aquest acte, que comptarà també amb un acte previ amb la Trobada d’Esbarts Infantils que aplegarà quatre formacions del territori el dissabte dia 26.

Servei de transport gratuït des de Vila-seca, la Pineda i la Plana

Per tal de poder arribar fins a Mas Calvó,  el mas on va néixer Sant Bernat Calvó situat al terme municipal de Reus en el límit amb Vila-seca,  hi haurà un servei de transport gratuït. El servei s'habilitarà el 27 d'octubre des de la Pineda (a la plaça de Manuel de Falla), a Vila-seca (a l’avinguda de Ramon d'Olzina, davant del Parc de la Riera) i a la Plana (a la parada de bus del carrer del Camí dels Morts).

A partir de les 12.00 hores hi haurà la Missa en honor a Sant Bernat Calvó, durant la qual es cantaran els Goigs, a càrrec de l'Aula de Cant del Conservatori de Vila-seca, amb acompanyament de piano. A continuació, a les 13.00 hores, es durà a terme l'actuació del grup de cultura popular i tradicional Esbart Dansaire Ramon d'Olzina de Vila-seca i, finalment, es podrà visitar el mas i es repartirà coca i vi dolç a tots els assistents.

A més aquest any, i en el marc de la Festivitat de Sant Bernat Calvó, cal recordar que el dia abans, el dissabte 26 d’octubre,  tindrà lloc a la plaça d’Estudi la Trobada d’Esbarts Infantils,  amb la participació de l’Esbart Dansaire de Tarragona, l’Esbart de Santa Llúcia de Reus, l’Esbart Alt Gaià de Santa Coloma de Queralt i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca.