Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou

L'Ajuntament de Salou destina 17.500 euros a una escultura de bronze del rei Jaume I

Els interessats van poder presentar ofertes fins el dia 9 de novembre

La història dels vincles del rei Jaume I, el Conqueridor, amb el municipi de Salou és ben coneguda. El monarca va partir del port de Salou, carregat de soldats, en destí a Mallorca per enfrontar-se als sarraïns i conquerir terres mallorquines. Salou ret homenatge a aquest vincle de maneres nombroses que van, des del nom de l'institut, fins a nomenar Jaume I al passeig marítim d'aquesta coneguda localitat turística. Ara, en plena desescalada de la segona onada de la pandèmia de coronavirus, Salou homenatja, de nou, a Jaume I. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'equip de govern de Salou, format per la coalició de Sumem per Salou i el PSC, ha tret a licitació el contracte menor de subministrament i instal·lació d'una escultura de bronze del rei Jaume I el Conqueridor. Les empreses interessades van poder presentar la seva oferta fins al 9 de novembre, a les 14 hores. El contracte té una durada de dos mesos i un pressupost de 17.545 euros. 

A l'inici del camí de Ronda

L'estàtua, que s'ubicarà a l'inici del camí de Ronda del municipi, serà un element més del conjunt de rètols explicatius, murals i escultures que ajudin a documentar el port medieval de Salou. L'àrea de Patrimoni del consistori es troba darrere d'aquest projecte que vol, segons la documentació tècnica de la licitació, atreure el visitant amb elements físics que el transportin a l'època d'activitat portuària de Salou i el paper del Port com a ruta de sortida de l'estol català cap a la reconquesta marítima. 

Ubicant l'estàtua del rei Jaume I a l'inici del camí de Ronda, el consistori vol que els vianants passejants del camí de Ronda puguin interactuar amb l'escultura del rei que, amb 155 naus, partí del port de Salou a la conquesta de Mallorca. 


Comentaris