Salou treballa en la sol·licitud d'un ajut de l'Estat per fer front als danys del temporal

El consistori també està informant les persones afectades sobre com tramitar aquestes ajudes i subvencions
El temporal del passat més d'octubre va afectar diverses zones del municipi de Salou | Ajuntament de Salou

 

Salou, un dels municipis afectats pels aiguats i els forts vents de les últimes setmanes, està treballant en una sol·licitud per aconseguir, més enllà de la reclamació de l’assegurança pròpia, un ajut addicional que ha posat en marxa l’Administració General de l’Estat.

Des de l’Ajuntament de Salou estan estudiant aquesta nova iniciativa per tal de fer front als desperfectes causats pels temporals de l’actual tardor. Amb això, a la web del Ministeri de l’Interior ja s’hi pot consultar tota la informació referent a ajudes i subvencions, en cada àmbit d’aplicació, les persones que en poden ser beneficiàries i els passos que cal seguir per sol·licitar-les.

L'Ajuntament de Salou informa els ciutadans a través del seu punt d'atenció

Jesús Barragán, regidor de Contractació i Patrimoni de Salou, ha explicat que des del punt d’atenció al ciutadà també s’està informant la trentena d’afectats que van contactar amb el consistori per tirar endavant aquestes ajudes. El municipi, a més, està contactant amb les administracions de finques, per tal de fer arribar les diverses informacions sobre compensacions i subvencions al màxim de ciutadans possibles.

La carretera C-12, al seu pas per les Terres de l'Ebre, va ser una de les vies més afectades per les inundacions | Bombers

 

Vint-i-set municipis de les Terres de l'Ebre, declarats zona greument afectada

El passat divendres, 2 de novembre, el Consell de Ministres de l’Estat espanyol va anunciar ajudes imminents a les zones afectades pels temporals del 18 i 19 d’octubre. En total, fins a 27 municipis situats a les Terres de l’Ebre van ser declarats zona greument afectada.

En aquest sentit, i d’acord a la legislació vigent del Sistema Nacional de Protecció Civil, el govern central tirarà endavant les mesures necessàries per destinar compensacions econòmiques pels danys del temporal, siguin personals o materials.

L'Estat espanyol destinarà recursos a la reparació de la xarxa viària i estructures municipals

D’altra banda, la decisió comporta també ajudes i compensacions a les persones físiques o jurídiques que hagin dut a terme prestacions de béns o personals; i règim d’ajuts a corporacions locals, a les infraestructures municipals i xarxa viària, entre d’altres estructures i espais públics malmesos. Alhora, s’adoptaran mesures laborals i de Seguretat Social.

Els 27 municipis ebrencs que rebran ajudes estatals

Concretament, els municipis ebrencs que rebran subvencions i compensacions per part de l’Estat espanyol són Alcanar, l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, Horta de Sant Joan, la Galera, la Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona i Vinebre.

"Enxampen un home robant a Cambrils que tenia 13 antecedents i 2 ordres de detenció" "TRÀNSIT: Moments de col·lapse a les carreteres d'accés a PortAventura"