GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Salou instal·la un doble punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Salou ha instal·lat un doble punt de recàrrega per a vehicles elèctrics | CEDIDA

 

Salou ha posat en marxa un doble punt de recàrrega semi ràpida per a vehicles elèctrics, ubicat al davant del mercat, a la Via Roma. És una xarxa de càrrega semi ràpida que disposa de 22 kW i pot arribar a carregar un cotxe del 0 al 100% en un temps d'entre dues i quatre hores, en funció del vehicle que es vulgui recarregar. El cost de la instal·lació ha estat de 20.825,25 €, amb l'IVA inclòs. 

Salou vol incentivar la mobilitat elèctrica

Per poder fer ús d'aquest carregador s'haurà de tenir una targeta RFID, amb la qual l'usuari del vehicle es podrà identificar i utilitzar el carregador. La targeta es podrà sol·licitar a l'Ajuntament de Salou.

 

L'alcalde del municipi, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut; el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González; el regidor delegat de Serveis Interns, Jesús Barragán; la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, a més del director tècnic de l’empresa Etecnic, Edgar Cristòfol, han connectat el primer vehicle elèctric al punt de recàrrega. 

 

A més, Granados ha posat èmfasi en el fet que «és una acció per incentivar la mobilitat elèctrica, una acció per a descarbonitzar el planeta, imatge de municipi que respecta el medi ambient, i per afavorir els vehicles elèctrics i híbrids que tenim a Salou, però també als turistes que ens visiten». 

 

D'altra banda, es podrà utilitzar el carregador a través de les targetes RFID d'altres localitats que estiguin adherides a l'aliança dels municipis per la interoperabilitat de l'Institut Català de l'Energia. Així doncs, els municipis adherits són: Barcelona, Cambrils, Reus, Lleida, L'Hospitalet de l'Infant, Amposta, Tortosa, Vilafranca del Penedès, Sitges, etc.

Els conductors tindran diversos avantatges

Cal destacar que el punt de recàrrega té dos connectors de 2 tipus diferents. Per un costat, hi ha el connector estàndard europeu, específic per a vehicles elèctrics com cotxes o furgonetes. Per altre costat, es poden trobar dos endolls d'estil Schucko, que serveix principalment per a motos, bicicletes i quadricicles. La recàrrega és gratuïta per a tothom, així com els carregadors que s'ofereixen. 

 

A més, s'han pres mesures ambientals en les quals els propietaris de vehicles elèctrics tindran una bonificació del 100% de l'impost de circulació i no hauran de pagar la zona blava. D'aquesta manera, es pot arribar a aconseguir un impacte més baix sobre el medi ambient. També tindran una bonificació d'un 75% els propietaris dels vehicles híbrids. 

 

Després de la instal·lació del primer punt de recàrrega, s'està planificant un segon punt que se situarà al passeig Jaume I, a la zona de l'aparcament de la platja de Llevant.