GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Salou denega una subvenció a l'entitat presidida per la portaveu de VOX per no justificar despeses

Belén Rodríguez, candidata a alcalde de VOX i responsable de premsa del partit, és la presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Salou

Belén Rodríguez és la responsable de premsa de VOX a la província de Tarragona. Rodríguez també va ser la candidata a alcalde dels de Santiago Abascal al municipi salouenc i ocupa la presidència de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFAS) a la capital de la Costa Daurada, Salou.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En aquesta tasca, Rodríguez ha tingut problemes seriosos amb el consistori de Salou. Seriosos no tant per la quantitat econòmica, petita, sinó pels problemes que ha tingut per justificar despeses de l'entitat, despeses pagades amb un avançament d'una subvenció atorgada per l'Ajuntament de Salou.

 

Tres subvencions l'any 2018

L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de Salou va tenir tres subvencions aprovades l'any 2018. D'una d'elles, segons ha explicat a TarragonaDigital la política de VOX, «ens van avançar el 50% de la subvenció». La quantitat, en concret, era de 1.192,25 euros. Segons el relat de Rodríguez: «abans de les municipals em van trucar per telèfon per demanar-me un informe general de les despeses. No va ser un requeriment formal però passades les eleccions vaig presentar allò que creia que em demanaven».

 

«Em van dir que em denegaven la quantitat pendent de cobrar perquè no havia justificat les despeses en temps i forma i vaig presentar un recurs perquè em diguessin que volien que presentés però també me'l van desestimar» ha manifestat l'alt càrrec provincial de la formació d'extrema dreta.. La conseqüència directa d'aquesta situació és que l'entitat , l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer, es va quedar sense rebre cap mena de subvenció l'any següent, l'any 2019, perquè encara quedava aquest requeriment per atendre. 

 

De fet, segons ha avançat Rodríguez «AFAS encara no ha tornat els diners. Primer esperàvem que el consistori resolgués el recurs i després l'entitat no ha tingut capacitat econòmica per fer front a aquest deute amb el consistori». Belén Rodríguez ha avançat a TarragonaDigital que «a meitats d'aquest mes de març abandonaré la presidència d'AFAS. Convocarem una junta i una assemblea i veurem quin camí ha de seguir». 

 

Una número dos «amb passat independentista» i «enfrontada» al candidat de VOX al Congrés

Els problemes de Rodríguez per fer front a aquesta quantitat econòmica des de l'AFAS no és l'únic entrebanc que ha hagut de superar VOX a Salou.

 

De fet, poques setmanes abans de començar la darrera campanya electoral municipal, TarragonaDigital va donar a conèixer «les simpaties independentistes» que havia tingut la seva número dos, i un dels noms forts del partit a la província de Tarragona, Sònia Aguirre. Així mateix, sembla que Aguirre, persona de confiança de la presidenta de VOX Tarragona, Isabel Lázaro, tindria un altre front obert, aquesta vegada amb qui va ser candidat de VOX per Tarragona a les eleccions generals, Alejandro de Anta.