Una excavadora fent obres a les canonades de Vila-seca i Salou

Realitzen millores en el subministrament d'aigua a Salou i Vila-seca

Representen una inversió de més de 138.000 € a càrrec de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics Salou – Vila-seca

Els municipis de Salou  i Vila-seca veuran millorada la seva xarxa de subministrament d'aigua. L'empresa gestora, SOREA, ha executat diverses obres en els dos municipis tarragonins en les darreres setmanes, una inversió  de més de 138.000 euros, que ha anat a càrrec de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics de Salou-Vila-seca.

Les actuacions  realitzades s'han emmarcat en les que es fan anualment amb el Fons de Reposició de la Mancomunitat destinat a millores de xarxa, executades per SOREA. L'objectiu d'aquestes actuacions és millorar progressivament el rendiment de la xarxa amb la renovació de canonades, monitorar més fàcilment qualsevol incidència i la qualitat de l'aigua, així com apostar per la sostenibilitat a través de noves instal·lacions més eficients energèticament.

Les obres de millora, actualment, s'estan realitzant a la urbanització Covamar de Salou, on s'estan fent 31 cales de localització i s'ha instal·lat una vàlvula per monitorar la bona qualitat de l'aigua. Amb aquestes actuacions es millora el rendiment de la xarxa i es podrà localitzar més fàcil qualsevol incidència.

Una altra de les obres que s'està executant és la renovació d'una canonada al carrer Pla de l'Era de Salou. En aquesta se substitueixen 426 metres de la canonada, que ja havia arribat al final de la seva vida útil, per un tub de fossa ductil, que permetrà renovar la xarxa per una canonada de millor qualitat.


Per altra banda, s’ha instal·lat una nova canonada al nucli de La Plana, al municipi de Vila-seca, per millorar el servei de la zona. Per dur a terme aquesta actuació, s’ha realitzat una perforació horitzontal dirigida per poder substituir l’antiga canonada que va de Vila-seca al nucli de La Plana, i que creua la via del tren subterràniament.

Finalment, una altra de les actuacions ha estat la substitució d’una bomba hidràulica que eleva l’aigua des del dipòsit  l’abastament Ebre-Vila-seca. La nova bomba instal·lada és una bomba centrífuga horitzontal, amb un cabal que dobla la de  l’anterior, i és capaç d’elevar 200 m3 /h. L’augment de cabal d’aquesta bomba representa també un estalvi energètic, ja que el  sistema d’elevació restant, dotat de 4 bombes addicionals, treballarà només en pics de consum molt elevats.