L'associació de Celíacs de Catalunya ha impulsat una campanya per denunciar que l'administració posi en risc la salut dels celíacs

Comença el repartiment de targetes moneder a més de 800 infants de Cambrils

L'Ajuntament ja ha rebut les targetes, carregades amb 40 euros per a aliments, i ara les repartirà casa per casa als escolars amb beca menjador

L'Ajuntament de Cambrils ja ha rebut les targetes moneder dels 813 infants del municipi amb la beca menjador de la Generalitat i durant aquesta setmana les repartirà a domicili. El grup logístic del Pla d'emergència local, amb el suport de persones voluntàries, serà l'encarregat de fer el repartiment casa per casa per minimitzar les mobilitzacions i especialment evitar les concentracions i la sortida de menors al carrer.

Repartiment a domicili de les targetes a partir d'aquesta setmana

L'Ajuntament ha explicat que no es realitzarà cap trucada prèvia. Només en cas que no es trobi ningú en un domicili  es farà una trucada telefònica per convindre amb la família l'hora i forma de lliurament. En aquest sentit, es demana a les famílies que esperin i evitin col·lapsar els telèfons  d'atenció si no és totalment imprescindible.

Cada nen i nena escolaritzat  en centres educatius d'ensenyament obligatori del municipi que tingui beca menjador, té assignada una targeta menjador d'ús personal. Aquestes targetes estan carregades amb 40 euros, que corresponen a 10 dies de servei menjador. Aquest import es pot ampliar de forma automàtica, en funció del que acordi el Govern de la Generalitat.

40 euros per comprar aliments de primera necessitat a les botigues i mercats

Les targetes estan activades, no cal fer cap gestió prèvia per començar-les a utilitzar. Es poden fer servir en qualsevol botiga, mercat o supermercat del municipi. El seu ús està limitat a la compra de productes alimentaris de primera necessitat per als nens i nenes.

Des del consistori cambrilenc recorden que és important fer un ús responsable d'aquest ajut destinat a cobrir les necessitats alimentàries  dels i les menors. Cal que les famílies tinguin cura de les targetes perquè no s'extraviïn ni es facin malbé ja que han de durar tot el temps que els centres educatius estiguin tancats.