Les escoles de Cambrils s'acosten al Setge de 1640 amb un espectacle de titelles

Un total de 1.620 alumnes de les set escoles del municipi han gaudit aquests dies d'un espectacle de titelles i música de la companyia Traüt
La representació teatral del Setge de 1640 s'ha dut a terme a les set escoles de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

Un espectacle de la companyia Traüt ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 a uns 1.620 alumnes de primària de les set escoles del municipi (La Salle, Marinada, Guillem Fortuny, Escola Cambrils, Mas Clariana, la Bòbila i Joarn Ardèvol).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un teatre de titelles amb música en viu pels alumnes de primària

El Departament de Cultura ofereix la representació teatralitzada per explicar aquest episodi d'una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa que es va engegar anys enrere amb l'objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves. 'El correcontes del Setge' és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è i 6è.

Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen la història del Setge de 1640 i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s'han realitzat els dies 25, 26, 27 i  29 de novembre, prèviament a la celebració de la diada, que es commemorarà el mateix diumenge 15 de desembre a la plaça del Setge en el marc de la Festa Major de la Immaculada.

El Setge de 1640, la pàgina més gloriosa i tràgica de la història de Cambrils

El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

"🚧 Eliminen els arbres que estrenyien l'avinguda de Mas d'en Bosch a Vilafortuny" "🗣CAMBRILS: Què fan els voluntaris per la llengua? Parlem amb ells!"