La Generalitat encarrega els primers tràmits per a implantar el futur tren-tram de la Costa Daurada

Connectarà el traçat entre Cambrils i Salou-PortAventura | La cimera entre ajuntaments, Generalitat i Estat segueix sense data
Els alcaldes implicats s'han reunit amb el conseller de Territori, Damià Calvet | ACN

 

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat, encapçalada per Damià Calvet, ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat els primers tràmits per a implantar el futur tren-tram del Camp de Tarragona, que haurà de servir com a teixit ferroviari per unir la Costa Daurada. El projecte connectarà Cambrils i l'estació de Salou-PortAventura, i vol substituir l'actual traçat ferroviari a la zona, que aviat quedarà en desús quan entri en marxa el Corredor Mediterrani.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El conseller Calvet ho ha anunciat aquest divendres, 15 de març, després de trobar-se amb els alcaldes del territori. La tasca encarregada per Territori és la redacció de l’estudi informatiu, de la declaració d’impacte ambiental i del pla especial ferroviari que haurà de donar llum verda al projecte. La proposta passa, un cop entri en funcionament el Corredor, per desmantellar la línia actual i integrar-la als municipis —competència del govern espanyol—, i posteriorment implementar un tren-tramvia entre les localitats de Cambrils i Salou —competència de la Generalitat—.

 

El conseller Calvet reclama una cimera a tres bandes entre ajuntaments, Generalitat i Estat

 

La Conselleria de Territori vol avançar aquests tràmits inicials com abans millor, però no fa pronòstics de terminis ni dates per a una hipotètica posada en funcionament. Damià Calvet ha reclamat la celebració d'una cimera a tres bandes, entre els ajuntaments del territori, la Generalitat i el govern estatal, per tal de posar fil a l'agulla i resoldre qüestions com els calendaris a seguir. Tot i que la reunió es va anunciar a finals de l'any passat, encara no ha tingut lloc. «Esperem que es pugui dur a terme com més aviat millor», ha expressat el representant del govern de Catalunya. «La intenció del tràmit és guanyar temps i casar calendaris», ha explicat el conseller. 

 

L'associació de Promoció del Transport Públic (PTP) i la Plataforma en Defensa del Ferrocarril (PDF) van denunciar fa unes setmanes a Fiscalia el desmantellament d'aquesta via, en considerar que «hi ha clars indicis de vulneració de la normativa ferroviària, urbanística i mediambiental». El conseller Calvet ha valorat la mesura com a «legítima», però ha recordat que el desmantellament i integració de la via «forma part de la Declaració d'Impacte Ambiental de la variant del corredor».

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat l'anunci de la Generalitat «amb satisfacció», i i ha opinat que la implantació del tren-tram «oferirà un transport públic modern i sostenible» en benefici de veïns i turistes. Segons el batlle, l'objectiu és «assolir la plena integració, i eliminar la barrera arquitectònica» que suposa la línia actual, que aviat quedarà en desús.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Costa Daurada