La Torre Vella de Salou acull l'exposició 'Bigas Luna Natura Eròtica'

Una oda a l'erotisme del sexe, el menjar, l'espiritualitat i la natura tot aproximant-se a les pràctiques artístiques del cineasta
La Torre Vella de Salou acull l'exposició 'Bigas Luna Natura Eròtica' | Ferran Llorens

 

 

El Centre Cultural Torre Vella de Salou homenatja el cineasta Bigas Luna amb una oda a l'erotisme, l'exposició 'Bigas Luna Natura Eròtica', que es podrà visitar del 9 de març al 6 d'abril.

 

La mostra estarà composta per un conglomerat de peces, acompanyades de documentals i objectes personals del cineasta, que giraran entorn el sexe, el menjar, l'espiritualitat i la natura. Tot plegat per tal d'aproximar-se a les diverses pràctiques artístiques de Luna, que més enllà del cinema va destacar en fotografia, dibuix, pintura i collage, entre d'altres.

 

La majoria d'obres de l'artista encara resulten inèdites, ja que va voler mantenir la faceta poliartística al marge de la seva imatge pública. A partir dels anys noranta reivindicaria la promiscuïtat dels seus llenguatges creatius, fusionant pintures amb vells guions i notes dels rodatges, en una simbiosi creativa amb la naturalesa de la qual van sorgir autèntiques obres d'art.

 

 

 

 

 

'Bigas Natura Eròtica'

D'aquesta manera, 'Bigas Natura Eròtica' se centra en l'artista polifacètic i en tota la seva dimensió vital i creativa. Inclou deu peces de la sèrie A fior di pelle, grans fotografies de negatius manipulats a partir d’antigues fotos eròtiques dels anys 50-60, i abasta part de les seves obres vinculades a les sèries: llavors, erosignes, collages, anfangs, cares de l’ànima i microcosmos.

 

Acompanyades també per documentals sobre l'artista i una vitrina amb objectes i estris personals de treball, l'exposició recull la veritable i íntima personalitat de l'artista i els trets principals de la seva obra, la qual gira entorn de quatre pilars: el sexe, el menjar, l'espiritualitat i la natura.

 

'Bigas Luna, natura eròtica' s’inaugurarà dissabte a les set de la tarda, i romandrà oberta fins al dissabte 6 d’abril, en horari de dilluns a dissabte de sis a vuit de la tarda, diumenges i festius tancat.

 

 

Et pot interessar