Tres anys de la mort del manter senegalès Sylla a Salou

L'11 d'agost de 2015, Sylla va caure per un balcó fugint dels Mossos i avui, tres anys després, l'enfrontament manters-Mossos continua latent

El dia 11 d'agost de 2015 sempre serà recordat com el de la mort del manter senegalès Mor Sylla a la plaça Sant Jordi de Salou, desencadenant un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra que avui dia encara continua estant molt present a la costa catalana.  Sylla va caure pel balcó d'un tercer pis quan els Mossos d'Esquadra el perseguien, dins del marc d'una operació contra el top manta.

Aquest incident va fer que els manters iniciessin una campanya a l'entendre que els Mossos haurien pogut empènyer Sylla, la qual cosa va ser desestimada pel jutjat de Tarragona, que no va trobar indicis penals en l'actuació policial i considerar que l'home senegalès de 50 anys podia haver caigut amb la pressió de la persecució. 

Manters durant l'enfrontament amb els Mossos d'Esquadra de l'11 d'agost de 2015.
Manters durant l'enfrontament amb els Mossos d'Esquadra de l'11 d'agost de 2015. | Guillem RS

 

La mort del manter senegalès Sylla desencadena una batalla entre els manters i els Mossos d'Esquadra que avui encara continua

Aquest accident va provocar  l'inici d'una batalla entre els manters i els Mossos a Salou a l'estiu del 2015, que avui dia encara es recorda i que va deixar un balanç de 24 persones ferides i 12 detencions.

Quan els manters es van assabentar de la mort de Sylla, un grup d'uns 150 companys van anar a protestar a la policia i van llençar pedres a les vies del tren, que també van tallar durant gran part del dia, interferint en la circulació d'uns 12 trens regionals i de llarga distància. A més, també van utilitzar cadires i taules de la terrassa de la plaça contra els agents.  Com a conseqüència d'aquests aldarulls, 16 agents de la policia van resultar ferits.   

Han passat tres anys des de la mort d'en Sylla, però sembla que el temps s'hagi congelat. Els enfrontaments entre els manters i els Mossos d'Esquadra continuen més vius que mai. De fet, aquest 1 d'agost es van tornar a viure moments de màxima tensió a Salou entre els manters i els Mossos.

El grup policial es trobava en un operatiu contra el top manta quan els manters van llençar objectes contra la furgoneta i van copejar amb pals els Mossos d'Esquadra. Segons fonts de Tarragona Digital,  dos Mossos van resultar ferits per aquests incidents, que es tornaven a repetir a Salou. 

L'operatiu tenia l'objectiu d'identificar i detenir els manters que tenien la intenció d'anar de Salou a Cambrils. Quan un dels agents va identificar un manter, aquest va cridar i els altres van arribar ràpidament en la seva ajuda. Es van viure moments de tensió i els Mossos van ser agredits pels manters, que eren més que ells. Els policies van demanar per ràdio reforços, tot i que al final van decidir marxar del lloc dels fets per evitar més incidents. Cal recordar que també aquest mateix 1 d'agost, un grup de manters es va enfrontar a la policia al Vendrell.

Ja fa tres anys de la mort de Mor Sylla, però  la relació entre els manters i els Mossos d'Esquadra segueix totalment trencada.  Els enfrontaments continuen i la solució no es veu propera i en tres anys,  la cosa continua igual o pitjor que aquell dia 11 d'agost de 2015.