Intenten arrencar el coixí a l'escultura de les puntaires de Salou

La figura es troba des de fa uns dies envoltada de tanques i l'Ajuntament haurà de tornar a soldar la peça a l'estructura de bronze
L'Ajuntament ha envoltat l'escultura amb tanques i haurà de tornar a soldar la peça a l'estructura. | I. Alcalá

L'escultura en homenatge a les dones puntaires de Salou ha tornat a ser objecte d'actes vandàlics. Aquesta vegada, algú ha intentat arrencar el coixí que té la figura que hi ha en un dels bancs de pedra a l'inici del passeig de Jaume I.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segon acte vandàlic en mig any que fa que es va instal·lar la figura

Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Salou a TarragonaDigital, des de fa uns dies l'escultura es troba envoltada amb tanques per protecció i en els pròxims dies s'haurà de tornar a soldar la peça a l'estructura principal. No és la primera vegada que l'estàtua pateix actes vandàlics. Aquest estiu, la figura ja va aparèixer amb pintades al rostre i el bust.

L'escultura de les puntaires, obra de Natàlia Ferré, es va inaugurar fa uns pocs mesos per commemorar els 25 anys del grup de puntaires que formen part del Grup de Dones de Salou. La figura està construïda en bronze i representa, a mida real, una dona asseguda fent punta de coixí.

Cal recordar que el tram de passeig on es va instal·lar l'escultura acull cada any, des de fa 25, la Trobada de Puntaires de Salou, un esdeveniment que aplega centenars d'aficionades a aquesta pràctica d'arreu de Catalunya. Amb motiu de la darrera trobada, el mes de maig, es va plantar l'escultura d'homenatge a aquest col·lectiu.

"⛵🎣 REPORTATGE: La Festa del Calamar manté vives les arrels marineres de Salou" "🚧 ATENCIÓ: Avui comencen les obres d'enderroc de l'antic Hostal Bona Estada a Salou"