La Vandekames de Vandellòs ja ha obert el període d'inscripcions

El conegut esdeveniment de muntanya celebra la seva vuitena edició a Vandellòs el 3 i 4 d'agost
Imatge d'arxiu de la Vandekames | Jordi Santacana

 

Ja és possible apuntar-se a la Vandekames, l'esdeveniment esportiu de muntanya que enguany celebra la seva vuitena edició a Vandellòs els dies 3 i 4 d'agost. Aquells que vulguin participar, s'han d'inscriure a la web www.vandekames.com abans del 27 de juliol, encara que és recomanable fer-ho aviat perquè es poden esgotar els dorsals disponibles. 
Vandekames comptarà amb les dues ja tradicionals curses de muntanya. La negra, de 24,730 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.414 metres i la roja, de 17,860 quilòmetres amb un desnivell positiu 935 metres. 
 
A més, també hi continuaran presents les dues caminades no competitives; la blava, d'11,870 quilòmetres amb desnivell de 614 metres i la groga, de 8,220 quilòmetres amb un desnivell positiu de 333 metres, amb nous recorreguts. 
 

Una cronoescalada, novetat a la Vandekames de Vandellòs

Aquest any hi haurà una novetat especial, una cronoescalada que puntuarà en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona. S'anomena 'VandevertiKal' i tindrà un recorregut de 1,680 quilòmetres amb un desnivell positiu de 343 metres. De fet, amb aquesta crono es dóna el tret de sortida a la Vandekames el divendres 3 d'agost a les 20 hores. La resta de proves es fan el dissabte 4 d'agost a partir de les 17:30 hores, mentre que les infantils, anomenades 'Vandekids' tindran lloc a les 20 hores.
 
Imatge de la Vandekames 2017 a Vandellòs | Jordi Santacana

 

La plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs serà el punt de partida de totes les curses i caminades, mentre que la zona del pavelló poliesportiu i del camp de futbol seran els punts d'arribada, on tindran lloc les curses infantils i on se servirà un sopar per a tots els participants. Tots aquells que s'hi apuntin podran tenir una camiseta de regal i banyar-se a la piscina del poble amb els seus acompanyants. 
 

Feina de neteja i manteniment de les zones de la Vandekames

D'altra banda, la brigada municipal de Medi Natural porta mesos fent tasques de manteniment i neteja dels camins i senders per on passarà la Vandekames. Els treballs han tingut el seu focus principal a la zona de la Mola de Fatxes, de la Figuerola i de la Mola de Genessies. S'han netejat també els passos de la canonada de la carretera C-44 i s'ha fet més fàcil l'accés a algunes àrees perquè es pugui actuar de la millor manera en cas d'emergència. Els caçadors i els senderistes es beneficiaran també d'aquestes millores.