Diverses naus industrials al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet va destinar el 2020 més de 200.000 euros als ajuts per reduir l'impacte de la Covid

130 autònoms i empreses locals es van beneficiar de l'ampliació de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i per al foment de l'autoempresa

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va invertir més de 200.000 euros en ajuts econòmics directes per a autònoms i petites i mitjanes empreses del municipi durant el 2020. Concretament, el consistori va destinar més de 121.000 euros a les subvencions per a la contractació de treballadors en atur; i més de 81.000 als ajuts per al foment de l’autoempresa.

Segons detalla l’executiu municipal, aquests ajuts van ser un 601% superiors als de l’any anterior, quan el nombre de beneficiaris va ser 16, en comparació amb els 130 de l’any 2020. Cal tenir en compte que l’Ajuntament va modificar les bases de les dues subvencions per tal d’adaptar-les, expliquen, «a la nova realitat socioeconòmica provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració de l’estat d’alarma» i per reduir l’impacte negatiu de la crisi en l’economia local i en l’ocupació.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La modificació d’aquestes bases va permetre, precisament, que els autònoms i les micro i petites empreses de Vandellòs i l’Hospitalet obligades a cessar l’activitat o que van reduir els seus ingressos habituals en més del 75% arran de l’estat d’alarma, poguessin beneficiar-se d’uns ajuts directes, a fons perdut. La quantia màxima dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur, per a tots els conceptes subvencionables, era de 10.000 euros anuals per empresa. Per als quatre conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l’autoempresa, els autònoms es podien beneficiar d’un màxim de 1.300 euros.

«Davant la bona acollida que han tingut aquestes subvencions, que han servit per ajudar a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia, i tenint en compte que aquest 2021 no es preveu una recuperació econòmica a curt termini, l’Ajuntament està valorant la possibilitat de continuar aplicant aquestes mesures també enguany», ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, María josé Gómez.

Projectes innovadors, productes agraris... altres ajuts de l'Ajuntament

Més enllà dels ajuts a les empreses per a la contractació de persones aturades i del programa de subvencions a l’autoempresa, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant també va concedir el passat 2020 incentius a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques per al municipi (més de 7.000 euros); subvencions a la recuperació i comercialització de productes agraris i forestals (8.000 euros); i ajudes destinades a la defensa del productor agrari envers l’amenaça de la plaga del porc senglar (uns 3.000 euros).

A banda de tot això, el consistori també va crear l’any passat uns ajuts per al foment del consum i del teixit empresarial local. A aquestes subvencions hi va invertir gairebé 158.000 euros, que es van destinar directament i a fons perdut a la compra de béns i serveis a 3.400 veïns i veïnes del municipi a través d’uns vals que van poder bescanviar, mitjançant una targeta moneder, a la seixantena d’empreses locals que es van voler adherir a la iniciativa.