Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant realitzarà els casals entre juliol i agost

Les incripcions finalitzen demà 23 de juny

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant també tindrà casals d'estiu, els que ha organitzat l'Àrea d'Esports de l'ajuntament, que tindran lloc entre l'1 de juliol i el 28 d'agost. El regidor d'Esports, Diego García, ha detallat els objectius dels casals, que són els de «facilitar, un any més, la conciliació de la vida laboral i familiar durant aquest període i també de proporcionar als participants una experiència lúdica i educativa, basada en la pràctica d’esport».

Diverses modalitats, totes individuals

Els casals d'estiu estaran distribuïts en vuit setmanes, i els horaris seran de matí, des de les nou fins a dos quarts d'una del migdia. Els participants al casal podran gaudir de diferents activitats relacionades amb l'esport.

Pel que fa als infants de P3, P4 i P5, es realitzaran activitats d'iniciació esportiva, dinàmica de grup i tallers. Entre d'altres, també es faran sortides a la platja i a la piscina.

A les nenes i nens que corresponen a les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet; s'han organitzat activitats a la platja i d'aventura, com senderisme, snorkel, cursa d’orientació, BTT, i escalada. Per altra banda, també estarà permesa la pràctica d'esport, però sense contacte físic, per evitar riscos, tals com tenis, natació, atletisme, pàdel i bàdminton i també esports alternatius i jocs com ara hoquei herba, flag, lacrosse, beisbol, korfbal.

Pel que fa als esports col·lectius, es podran millorar les tècniques individuals del bàsquet, el voleibol, el futbol i l’handbol.

Controls de temperatura a l'inici i final de l'activitat

Com moltes altres activitats que s'han començat a organitzar des dels ajuntaments per aquest estiu, i amb el valor afegit de què es tracta d'infants, els casals d'estiu de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant gaudiran de mesures de seguretat i higiene per tal de prevenir l'expansió de la Covid-19.

Primerament, les activitats es realitzaran majoritàriament a l'aire lliure i estaran limitades a 10 participants. D'aquesta manera, l'assignació de places anirà determinada per un barem, que valorarà aspectes com que els infants estiguin empadronats al municipi, o la situació i obligacions laborals dels progenitors o tutors legals. Per a cada grup d'edat, també es comptarà amb un monitor exclusiu per cada un d'ells i sota cap precepte es relacionarà amb els altres.

A l'inici i final de  cada activitat, es realitzaran controls de temperatura i es vetllarà pel correcte compliment de les mesures de seguretat i higiene. També se seguirà un protocol específic sobre l’ús i desinfecció dels espais, del material propi de les activitats i de la gestió dels espais d’emmagatzematge.

Les inscripcions finalitzen demà dimarts 23 de juny, tot i que des de l'ajuntament s'ha avisat que romandran obertes fins al juliol, sempre que hi hagi places disponibles. Les inscripcions s'hauran de fer a través del correu electrònic de la regidoria d'Esports, amb una setmana d'antelació.

"Cambrils: El Centre Cultural Municipal ja està en marxa" "El gran pas de Mont-roig del Camp per convertir-se en un municipi sostenible"