Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant edita una guia bàsica de salut per a les famílies

Es tracta d'una publicació formada per fitxes, en què s'expliquen breument algunes de les malalties més comunes en els infants
Imatge de la presentació de la nova guia, a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

 

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-Hospitalet, ha editat ‘Salut i Infants: Guia bàsica per a famílies’, una publicació que vol donar a conèixer les malalties més comunes en nens i nenes, com ara l’escarlatina, la conjuntivitis bacteriana, la varicel·la o el boca-mà-peu, entre d’altres.

La guia, estructurada en fitxes, detalla diverses informacions útils per a pares, mares i famílies, com la simptomatologia, la transmissió, els dies d’incubació, el temps de contagi, quan s’ha de tornar a l'escola o, en alguns casos, quines precaucions es poden prendre per evitar afeccions.

Una publicació oberta i ampliable

El motiu d’aquest format és que «no és una publicació tancada, sinó que, segons es preveu, s’anirà ampliant al llarg del temps amb noves fitxes», va apuntar la regidora de Salut en funcions, Celia Ruiz, ahir dimecres, 12 de juny, durant la presentació de la guia que va tenir lloc a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Tal com han apuntat des de l’Ajuntament, les noves fixes i les que conformen actualment la guia «es repartiran a totes les famílies del municipi, amb l’ajuda dels centres educatius i de les AMPA de les escoles». A més, també hi haurà exemplars disponibles a les instal·lacions de la Regidoria de Salut, a l’Espai Jove de la Casa de Cultura.

Imatge de la guia publicada per la Regidoria de Salut de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

 

Eina d'acompanyament a les famílies

Amb aquesta publicació, el consistori pretén acompanyar les famílies en el procés de criança, i «sobretot en allò que respecta a la salut dels infants». I és que, remarquen des de la regidoria de Salut, durant l’etapa escolar «és habitual que els infants es posin malalts i que en moltes ocasions les famílies dubtin de si és o no convenient portar-los a l’escola».

L’edició de ‘Salut i Infants: Guia Bàsica per a famílies’ és una de les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en el marc de l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema nacional de Salut (SNS), a la qual va adherir-se l’any passat.

També et pot interessar:

"El destacat anunci que acaba de fer l'alcaldable de Ciutadans per Salou" "ATENCIÓ: La petició de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada als ajuntaments de cara a l'estiu"