Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant posa en marxa els pressupostos participatius 2019

Un total de 200.000 euros es destinaran a aquelles propostes que les veïnes i veïns considerin més rellevants
Una imatge de l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant. | ReusDiari.cat

 

 

Per tercer any consecutiu, els pressupostos de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant comptaran amb una partida destinada als projectes que veïnes i veïns del municipi considerin més rellevants. Des d'aquest dimarts 18 de novembre, ja es pot participar a la primera fase dels Pressupostos Participatius 2019, que enguany comptaran amb 200.000 euros a repartir entre les propostes més votades.

 

D'altra banda, amb la voluntat que els Pressupostos Participatius 2019 comptin amb la màxima participació possible, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit introduir diverses millores respecte els processos anteriors.

 

Un procés participatiu carregat de novetats

D'aquesta manera, enguany hi haurà una única butlleta de votació que inclourà les propostes de tots els nuclis del municipi, siguiin de costa o d'interior; de tal manera que tots els veïns puguin decidir per tots els indrets del terme; d'altra banda, i a diferència dels anys anteriors, el consistori es resevarà el dret de reformular les propostes presentades, mantenint l'essència de les originals, però agrupant sota un mateix projecte aquelles que siguin similars, o fent petites modificacions.

 

D'altres novetats, seran l'ampliació dels terminis de presentació de propostes i de votació; l'increment d'espais físics on les persones que viuen o treballen a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant podran dipositar les butlletes amb el seu màxim de dues propostes; on, posteriorment, les persones empadronades al municipi, de 16 anys o més, podran votar un màxim de tres propostes.

 

En definitiva, del 18 de desembre al 13 de gener, i del 21 de febrer al 6 de març, totes les persones empadronades al municipi de més de 15 anys, podran presentar les seves propostes i posteriorment efectuar el seu vot a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant, a l'Ajuntament de Vandellòs, a la Biblioteca municipal, a Ca la Torre de Vandellòs, al Casal de Masriudoms i al Casal de Masboquera; a més a més de poder participar a través de la pàgina web municipal.

"AGENDA: Comença el Pessebre dels Estels, un dels imprescindibles de Tarragona!" "ATENCIÓ: Ja se sap quan es començarà a construir el Hard Rock"